Landet runt | SPF Jönköping

Gislavedgruppen – 7 aktiva SPF-föreningar

SPF Jönköping
Publicerad 2024-04-15

Gislavedgruppen som består av SPF Seniorerna i Anderstorp, Burseryd-Broaryd, Gislaved, Hestra, Reftele, Villstad (Smålandsstenar) och Ås träffas med två delegater, vår och höst, för att utbyta erfarenheter och idéer samt utöka samarbetet föreningarna emellan.

Vid senaste träffen med gruppen framgick att alla har en bred och varierande verksamhet, Allt från månadsträffar och tematräffar till studiecirklar, stavgång, tipspromenader, mattcurling, boule till dansträffar.

I ett samarrangemang med Isaberg Golfklubb har Hestra och Villstad i år fått förbundsuppdraget att arrangera 2024-års mästerskap i golf som kommer att spelas som en 2-dagarstävling på golfklubbens två 18-hålsbanor. Hestra med sina två naturreservat, Isaberg och Ettö kan erbjuda ett stort utbud av fritidsaktiviterer med bl.a. södra Sveriges största alpina anläggning som sommartid har såväl rodelbana som höghöjdsbana och flera mountainbike-banor, kanoting, m.m.

Anläggningen erbjuder också såväl stugboende med eget hushåll som hotellboende, samt restaurang och café. I samma område ligger Isaberg Golfklubb med sina natursköna banor i anslutning till Nissans sjösystem.
Då Gislaveds kommun, med 30.000 invånare, under 2024 firar 50 år som storkommun påverkas också föreningslivet som uppmanats att delta i firandet, var och en på sitt sätt.

Sjävklart tar SPF detta tillfälle i akt för att visa upp sitt engagemang i kommunen med olika aktiviteter.
Förutom golfens förbundsmästerskap kommer Gislavedgruppen med en gemensam Folkhälsovecka under vecka 21. Denna vecka kommer att erbjuda aktiviter varje dag och vissa dagar flera alternativ. Som exempel kan nämnas, besök vid fågelsjön Draven med föreläsning om olika fågelläten, långpromenader, tipspromenader, korvgrillning vid natursköna Kårehamn vid Bolmen, information om Isaberg och möjligheter att prova på olika aktiviter. Cykelutflykter och dansträffar är andra inslag.

Erik Karlsson, Burseryd som är sammankallande i Gislavedgruppen, och även ledamot i distriktstyrelse, hoppas och tror mycket på att just samarbetet med idéutveckling och planering tillsammans i SPF-föreningarna inom kommunen är ett bra grepp. Vad det gäller Folkhälsoveckan talar allt för en vecka med många roliga och underhållande aktiviteter i folkhälsans tecken säger Erik Karlsson.

SPF Jönköping
Publicerad 2024-04-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas