Glada SPF-are i Tomelilla går på biomatiné!
Landet runt | SPF Skåne

Glada SPF-are i Tomelilla går på biomatiné!

SPF Skåne
Publicerad 2023-02-24

SPF Seniorerna Klubb 67 Tomelilla har sedan i oktober 2022 arrangerat matinébio på Riobiografen i Tomelilla en gång i månaden för sina medlemmar. Fem filmer har hittills visats en onssdageftermiddag kl 14. En klassisk matinétid för oss som gått på matinén i vår barn- och ungdom!

Filmer som SPF klubb 67 visat på Riobiografen är ”Kärleksbevis”, ”Där kräftorna sjunger”, ”Ticket to paradise”, ”A man called Otto” och ”Dag för dag”. Intresset från medlemmarna har varit stort och SPF Klubb 67 har också erbjudit övriga sex SPF-föreningar på Österlen man samarbetar med att delta. Som mest var det första gången i oktober förra året med filmen ”Kärleksbevis”. Då kom 80 personer till Riobiografen! Det var enligt biomaskinisten Lars Bergström rekord för salongen. Lars är dessutom själv medlem i SPF Klubb 67. I snitt har det varit ca 50 personer på de fem föreställningarna.

SPF Klubb 67 har i stort sett filmer klara fram till och med maj. I juni och juli blir det paus men i augusti drar man i gång igen och kör ända fram till och med december. Filmerna som visas har haft premiär ganska nyligen men tanke finns även om att kunna visa någon ”klassiker” emellanåt, typ ”Casablanca” med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart. Det beror lite på vad som är tillgängligt för visning.

Sven-Erik Persson är ordförande i Biografföreningen som driver Riobiografen i Tomelilla. Han säger så här om SPF Klubb 67s initiativ:

”Det är ett väldigt trevligt initiativ av SPF. De är duktiga på att locka publik till Riobiografen också.

Vi tycker det är viktigt för en landsortsbiograf att kunna visa film även på vardagseftermiddagarna i likhet med storstädernas biografer. Våra förhoppningar är att SPF:s initiativ kan skapa ”ringar på vattnet” så att vi framöver kan öppna upp för ordinarie föreställningar varje vecka.”

I mars visas en ny svensk film, ”Andra akten”, med Rolf Lassgård och Lena Olin och i april blir det den franska/italienska filmen ”En liten bokhandel i Paris”. I maj hoppas föreningen på att kunna visa ”Downton Abbey – A new era”. På SPF Klubb 67s hemsida går att läsa mer om matinébion och föreningens övriga verksamhet.

Text: Gunnar Sallstedt

SPF Skåne
Publicerad 2023-02-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas