Landet runt | SPF Västerbotten

Greger och våfflor drog många medlemmar

SPF Västerbotten
Publicerad 2018-03-19

Kyrkstugan i Bjurholm fylldes till brädden. Anledningen var att SPF Seniorerna hade bjudit in berättaren och underhållaren Greger Ottosson och till kaffet skulle serveras våfflor.

Ordförande Barbro Strandberg hälsade välkommen och då speciellt dagens gäst. Greger inledde med att berätta om sina rötter och att han känner sig hemma i Bjurholm efter att i flera år varit Bjurholmsbo. Han berättade om sin farmor och farfar samt kända profiler från Gamla Brattsbacka och Nyåker, bl a en viss bankman tillika taxeringsnämndsordförande som använde sin Volvo PV som arkiv. Greger fortsatte med dikter och visor av Helmer Grundström ”Langt bort i helvitta – langt nol i väla, Midsommarfesten; Vi dikade på myren. Han fortsatte med en mustig historia om en sjusärdeles svårutdragen tand. Till Hej och hå jungman Jansson spelade Greger gitarr. I övrigt trakterade han dragspel men mest munspel till exempel i berättelsen om ynglingen som köpte ett munspel av en rallare och skulle lära sig hantera det. Det visade sig inte vara så lätt trots att han övade hela vägen till Amerikat. Till slut fungerade inte spelet alls då munspel inte gillar snus. Men ”Blott en dag” visade sig till sist låta som blues tack vare snuset.

I köket kamperade några herrar med Sture Eriksson som bas. De gräddade våfflor till de 100-talet gäster som började vara kaffesugna. Frasvåfflor med sylt och grädde var inte fel denna vackra vårvinterdag. Efter fikat såldes lotter med tunnbrödsvinster. Gunilla Persson berättade om kommande resor innan ordförande tackade alla som bidragit till den trevliga träffen.

text

Aina Nygren

 

 

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2018-03-19
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas