Härligt på herrgården
Landet runt | SPF Södermanland
Caroline af Ugglas. Foto: Göran Ivarsson

Härligt på herrgården

SPF Södermanland
Publicerad 2024-07-04

vid St. Djulö Herrgård

Kommer till parkeringen 12.30 den 1juli. Den är redan ganska välfylld.

Det anländer gäster från andra delar av Sörmland, både med bil och buss. Mycket trevligt.

På gården utanför stora huset har hantverkare och andra utställare packat upp och förberett sig för dagen. Restaurangtältet är nästan fullsatt. Det ligger förväntningar i luften, det känns.

Vädret lovar gott, behaglig temperatur, soligt med en del stackmoln.

Majvor Lind, ordförande i ”Linden” hälsar alla välkomna och informerar om dagens aktiviteter samt om en del kommande evenemang.

Johan Söderberg, kommunstyrelsens ordförande, hälsar också välkommen till alla besökare och betonar hur viktigt det är att människor kan träffas och umgås under trivsamma förhållanden.

Det främjar folkhälsan på ett positivt sätt. Därför ställer kommunen upp och hjälper till med evenemanget. St. Djulö Herrgård med Stadt är också viktiga. De serverar lunch till ett rabatterat pris under dagen. Matkön ringlade sig riktigt lång, men den som väntar på något gott….

Sörmlands Sparbank är också med och sponsrar evenemanget.

Chuck Berry Magna, ett gäng äldre gentlemän som spelat ”gladrock” i hela sina liv drar i gång med ”Mary Lou”, och fortsätter med låtar som ”Letts dance”, ”California Sun”, ”Corina Corina” och många andra från 50-60-70 talet. Oj vad det svängde.

Mathias Holmgren, fd. medlem i gruppen ”Barbados” berättade om sitt liv och sjöng låtar som har varit och är av betydelse för honom, bl. ”En vintersaga”, ”Strövtåg i min hembygd”,Fly on the wind” m.fl.

Caroline af Ugglas fångar publiken med ett stort vrål, det fungerade bra. Eller var det ljudanläggningen som inte var optimal.

Hon säger att hon tycker om att improvisera. Hon är i alla fall den lilla människan med den stora rösten. Hon sjunger ”En del av mitt hjärta”, ”Grusväg”, och naturligtvis ”Snälla Snälla”. m.m.

Här tog eftermiddagen slut. Det har varit ett  program med artister som har olika karaktär men som  kompletterat varandra på ett bra sätt. Jag hoppas och tror att hantverkare och utställare också är nöjda med dagen. Vi besökare, oräknade hundratals ÄR nöjda.

Om jag förstått rätt så är planeringen inför nästa år redan igång.

Text: Göran Ivarsson
SPF Seniorerna Linden

SPF Södermanland
Publicerad 2024-07-04

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas