Helstekt gris i Skurup
Landet runt | SPF Skåne

Helstekt gris i Skurup

SPF Skåne
Publicerad 2019-06-27

Det var sommarens hetaste dag, kvicksilvret kilade över 30-gradersstrecket, men inte stoppar det Skurups SPF-are när det bjuds till sommarfest i Slimminge bygdegård. 140 medlemmar infann sig för att njuta av helstekt gris med efterföljande jordgubbstårta. Allt ackompanjerades flitigt av Lennart Värme som stod för underhållningen. Fast en del bidrog vi själva. Det var absolut inget fel på den goda viljan när det vankades planerad eller improviserad allsång.

I vanlig ordning hölls festen efter midsommar. Den här gången var det dags den 26 juni.

Redan utanför ingången svepte lockande dofter ner från andra sidan husknuten. Grillarna hade gått varma länge och nu styckades de välstekta grisarna upp av tre raska karlar: Magnus, Tore och Håkan. Det var samma lag som stod för förtäringen förra året. Man ändrar inte på ett vinnande koncept!

I köket skötte Ingrid och Susanne potatis och tillbehör med Gunni som hjälpreda.

Vackert dukade bord fylldes snabbt och efter hälsningsfraser och lite förhållningsregler från ordförande Kjell Bengtsson ryckte skaran i ordnad marsch fram till långbordet för att fylla tallrikarna.

Maten blandades friskt med sång innan det var dags för paus med tipspromenad runt bygdegården. Festteamet, Eva-Kerstin och Lennart, hade funderat ut en rad frågor med lokal och historisk anknytning. Fem nöjda vinnare kunde vandra hem med varsin chokladask. Bäst i test var vår egen hälsoguru Inga Chrisén som bara missade en fråga och dessutom var bäst på att gissa antalet knappar i en glasburk.

Så blev det ännu mera allsång och på det kaffe och jordgubbstårta. Och slutligen ett melodi-quiz som regisserades av Lennart Värme. Visst kan man förvåna sig över hur många melodier som kan lagras i huvudet på en pensionär?

Så gick vi hem med ett sprillans nytt programhäfte fyllt med gamla och nya aktiviteter. 21 augusti börjar höstterminen med första månadsmötet i Folkets Park. Men då har redan flera av höstens aktiviteter dragit igång. SPF Skurup vilar inte på hanen.

På bilden syns Eva-Kerstin Lindberg, festansvarig som höll i arrangemanget.

Lena Persson

SPF Skåne
Publicerad 2019-06-27

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas