Höstsol i Lissabon för SPF Seniorer från Husby, Stora Skedvi och Hedemora
Landet runt | SPF Dalarna

Höstsol i Lissabon för SPF Seniorer från Husby, Stora Skedvi och Hedemora

SPF Dalarna
Publicerad 2017-10-12

I början av oktober åkte 23 medlemmar ur Husby, Stora Skedvi och Hedemora SPF-föreningar till Lissabon, för att ha litet höstsol, i båda bemärkelserna. Och sol blev det. Närmare 30 grader från en molnfri himmel hela tiden.

Hotellet låg i Estoril, en förstad till Lissabon. Ett svenskägt hotell och med trevlig portugisisk personal. En fem minuters promenad nedför en starkt sluttande gata från hotellet förde ned till havet och en strandpromenad, som gick hela vägen från Lissabon i öst ut till Carcais i väst.

Under besöket hade man många trevliga gemensamma middagar med bland annat en kväll på fadorestaurangen Clube de Fado med skön underhållning. Övriga dagar innebar dels ett besök med sight seeing i Lissabon och en dag med besök på marknaden i Carcais, vinprovning i Colares, vandring i Sintra och dessutom ett besök på den västligaste punkten på europeiska fastlandet: Cabo da Rocha.

Och som så ofta är fallet: Trots fina vyer, fantastiskt väder, god mat och härlig natur, är det den fina gemenskapen i gruppen som sätter guldkanten på resan. Och det var en riktigt tjock guldkant!

SPF Dalarna
Publicerad 2017-10-12
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas