Julbord, underhållning och lotteri
Landet runt | SPF Västerbotten
Tomtefar Gunilla Persson med assistans av Marita och Håkan Frithiof skötte vinstutdelningen. Foto: Aina Nygren

Julbord, underhållning och lotteri

SPF Västerbotten
Publicerad 2022-12-13

SPF Seniorerna Bjurholm tog bussen till Örträsk, två bussar förresten, då antalet anmälda var drygt 80 personer. Restaurang Pärlan och julbord var målet. Väl där bjöds på glögg och mingel, gästerna fick också en lott i sin hand.

Ett julbord med sedvanliga julrätter var framdukat med sill. ägg, lax, skinka, kalvsylta, leverpastej, röror och rödbetssallad och annat gott så det var bara att förse sig. Som varmrätter fanns köttbullar, prinskorv, revbenspjäll och som avslutning på julmiddan kunde gästerna ta för sig från en delikat efterrättsbuffé med bland annat brända mandlar och ris à la Malta med saftsås.

Lagom till efterrätten och kaffet intog Gun Rehnman scenen, Örträsktjej som tidigt fick börja prova sina vingar. Hennes mamma sa helt sonika Du jett ju prov! Så Gun är musikalisk mångsysslare still going strong. Hon värnar landsbygden och Västerbotten vilket också har resulterat i Västerbottensvisan; Länge leve Västerbotten. En bred repertoar innehöll bl a joddling och Feliz Navidad med allsång givetvis.

Tomtefar, alias Gunilla Persson, dök upp lagom till dragning av lotteriet, Med assist av Håkan och Marita Frithiof delades ut en massa fina vinster. Som avslutning framförde Marita tack till Sanna med personal som ordnat med maten, Gunilla som arrangerat resan och medlemmarna som deltagit i årets julbord.

Text: Aina Nygren  

SPF Västerbotten
Publicerad 2022-12-13

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas