Kent Ärletun underhöll med gitarr och sång
Landet runt | SPF Västerbotten

Kent Ärletun underhöll med gitarr och sång

SPF Västerbotten
Publicerad 2020-01-17

SPF Seniorerna Bjurholm hade bjudit in sina medlemmar till sopplunch i kyrkstugan. 85 personer infann sig och bänkade sig vid dukade bord. Ordförande Monika Andersson hälsade välkommen och presenterade dagens gäst Kent Ärletun från Överrödå.

Köksgruppen, fikagrupp Örträsk, serverade soppa som intogs med smör, bröd och ost. Därefter var det dags för musikquiz med frågor som Kent satt ihop och presenterade musikaliskt. Svaren skulle leda fram till ett aktuellt ord. De olika svaren som efterfrågades låg väl i tiden med publikens ålder.  Det samlade svaret var lite klurigt men ett flertal deltagare hade rätta svar.  De tre först dragna vinnarna belönades med tunnbröd och kaffe.

Efter den spännande musikquizen var det läge för kaffe och kakor. Lotter såldes med tunnbrödsvinster och köplusten var stor. Kent hängde på sig gitarren igen och fortsatte sitt uppträdande med en känd låt som fick publiken att sjunga med, Leende guldbruna ögon. Bjöd därefter på Bee Gees To love somebody och Beach boys Then i kissed her. Inbjöd publiken att sjunga med i låtarna. Mellan låtarna berättade Kent små trevliga historier som lockade till skratt.  Rev av Gitarrboogie så stämningen steg ytterligare ett snäpp, innan han övergick till något lugnare låtar igen.

Monika redovisade resultat av föreningens enkätundersökning om resor, julbord m m. Hon passade också på att varna för lurendrejare vad gäller datavirus. Hon påminde om kommande studieresa till Umeå och årsmöte och tackade Kent för trevlig underhållning. Monika tackade också kökspersonalen, fikagrupp Örträsk, som skött ruljansen med dagens förtäring.

Aina Nygren
SPF Bjurholm

 

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2020-01-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas