Köping i mitt liv och mina brott
Landet runt | SPF Västmanland
Ulf Durling.

Köping i mitt liv och mina brott

SPF Västmanland
Publicerad 2022-11-16

SPF Seniorerna Köpingshus gästades av Ulf Durling på föreningens medlemsmöte i november. Ämnet för mötet var ”Köping i mitt liv och mina brott”. Som deckarförfattare och psykiater hälsades välkommen av ordföranden Per-Åke Moe och den välfyllda salen såg fram emot en fängslande historia. Ulf Durling bodde i Köping mellan 1948–1959. Innan han kom till vårt möte hade hans hustru sagt till honom att han inte skulle försöka vara rolig. Detta misslyckades han med för hela hans anförande var underhållande, roligt, och spännande.

Ulf Durling skrev under sin läkarutbildning spex, bl. a om Sturemorden och Erik XIV en kort och kärnfull deckarhistoria är: ”Vakna Erik, det blir pannkaka också”.

Redan under skolåren i Köping skrev Ulf Durling sketcher till roliga timmen på fredagar, gärna med anknytning till världshistorien som när Hilary nådde världens topp, rymdfärder mm. Hans pappa var häradshövding, de bodde i tingshuset dit kamrater knappt vågade komma. Han har andats Scheeles syre i Köping under 12 år.

Parallellt med arbete som psykiater på Danderyds sjukhus började han skriva deckare och fick 1971 Deckarakademins debutpris. En av hans senaste böcker ”Kända nästet” berättar han valda delar ur och många passade på att inhandla ett exemplar.

Ulf Durling fick långa applåder och ett litet fint träd i luffarslöjd som tack för sin medverkan

Innan kaffe, bullar och lottdragning ägde rum fick vi lite information om kommande aktiviteter. Efter det gick vi alla hem nöjda och glada med leenden på läpparna.

Barbro Broman

SPF Västmanland
Publicerad 2022-11-16

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas