Kryssning med Birka till Bornholm, Lübeck och Visby
Landet runt | SPF Dalarna

Kryssning med Birka till Bornholm, Lübeck och Visby

SPF Dalarna
Publicerad 2017-09-19

Måndagen den 14 augusti äntrade 31 SPF:are från Falun vår alldeles egen buss för avfärd till Birkaterminalen i Stockholm. På vägen ner gjorde vi ett stopp i Enköping där vi intog vår lunch.

Väl framme vid båten fick vi våra hytter och några minuter på oss att göra oss vackra (lite stressigt), innan det var dags för middag. Och vilken middag. Bara att läsa menyn gjorde oss lyriska. Och de rekommenderade vinerna till maten var också av högsta klass.Första kvällen var vi nog allihop lite nyfikna på vad som erbjöds ombord. Och jag tror inte att någon blev besviken. Olika underhållningar, olika caféer och barer, spa-avdelning m m. Det såg verkligen lovande ut för resten av veckan. Och alla kvällar blev lika bra.På tisdag morgon anlände vi till Rönne på Bornholm. Här skingrades gänget eftersom vi hade valt olika utflykter. Några cyklade, några vandrade, några provade vin, några testade godis. Vädret var med oss, strålande sol.Onsdag morgon vaknade vi i Travemünde. Efter frukost for alla iväg på sina valda utfärder. Många passade på att stadsvandra i Lübeck med mycket kunnig guide. En härlig stad som nog många vill återkomma till. Flera ur gruppen valde att äta lunch på stadens äldsta krog. Matsalen såg ut precis som den gjorde när den byggdes på 1700-talet. Mörkt och mysigt. Även i dag var vädergudarna med oss. Vi lämnade Lübeck i strålande sol för att stäva mot Gotland och Visby.

I Visby vaknade vi upp till ”den finaste och lugnaste dagen på hela sommaren” enligt Visbyborna. Även här försvann alla åt olika håll för sina valda aktiviteter. Stadsvandring, Fårö-resa, ölprovning på Gotlands Bryggeri m m.

Kvällen på båten blev lite av sista kvällen med gänget. Många av oss drogs till pianobaren, med en mycket duktig pianist och sångare. Där kvällen avslutades med ”Sista visan”.

Fredag morgon vaknade vi i Mariehamn. Ingen ilandstigning. Sen startade sista etappen på resan via Furusundsleden genom vår vackra skärgård, för att anlända till Stockholm vid 16-tiden.

Vår buss tog oss åter till Falun. Vad jag kunde se, så var alla mycket nöjda med resan.

Klicka här för fler bilder.

Stig Olsson/Sylvia Lomaeus

SPF Dalarna
Publicerad 2017-09-19
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas