Kummunledningen informerade om nuläget i Bjurholm
Landet runt | SPF Västerbotten
Karin Gothefors-Linder, Monika Andersson, Per-Olof Lidestav, Christina Lidström och Jimmy Johansson i panelen. Foto: Aina Nygren.

Kummunledningen informerade om nuläget i Bjurholm

SPF Västerbotten
Publicerad 2019-10-16

SPF Seniorerna Bjurholm hade bjudit in kommunledningen till månadsträff för att informera om nuläget i Bjurholm. Efter en del turer kom så kommunchef Jimmy Johansson, kommunalrådet Christina Lidström, vice ordförande Per-Olof Lidestav och socialchef Karin Gothefors-Linder till månadsträffen i Folkets Hus.

Träffen inleddes med paltlunch, kaffe + gobit innan de 90 medlemmarna bänkade sig för information. Kommunchefen inledde med att i ord och bild presentera Diamanten, en ny fastighet för vård- och omsorgsboende med ett 70-tal lägenheter, förskola för 90 barn, produktionskök, matsal för grundskolan samt gemensam tvättinrättning. Kommunen har till en kostnad av tre miljoner anställt en person samt bildat styrgrupp och arbetsgrupp för att ta fram program som underlag för kommande beslut. Bygget beräknas stå klart 1923, kosta 150 miljoner men medföra samordningseffekter på 3,5 miljoner per er.

Avdelningen Smörblomman tillkom för 2.5 år sedan med sju – nio vårdplatser för att täcka behov av boende för medicinskt färdigbehandlade, avlastning och växelvis vård.  Socialnämnden har nu beslutat stänga avdelningen. Åhörarna vid dagens information pressade kommunledningen med frågor; vad som gör att man öppnade korttidsavdelningen Smörblomman för att slippa ha vårdtagare för stora pengar i andra kommuner men nu anser det vara en besparing att stänga samma avdelning. Nu lovade visserligen ledningen att inrätta fyra korttidsplatser samt en växelvårdsplats på andra avdelningar, men det kommer knappast täcka behoven.

Ordförande Monika Andersson, moderator, tackade panelen och alla deltagare, de som rullat palt och de som bakat långpannekaka; fikagruppen Agnäs nedre.

Aina Nygren
SPF Seniorerna Bjurholm

 

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2019-10-16

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas