Luciafirande hos Ljungbys Seniorer
Landet runt | SPF Kronoberg

Luciafirande hos Ljungbys Seniorer

SPF Kronoberg
Publicerad 2019-12-19

Månadsmötet den 13 december hos SPF i Ljungby inleddes med att kören ”Sjung & Le” framförde tre julsånger. Vår Ordförande Gun Oscarson var iklädd en Luciakrona som hon fått när hon var tre år gammal. Gun hälsade oss alla 150 seniorer varmt välkomna till dagens möte. Efter att vi blivit informerade om vad som skett sen förra månadsmötet och vad som är på gång inom föreningen, var det tid för kaffe och lussebulle.
Programpunkten var förstås ”Lucia ”, dagen till ära. Då våra möten hålls i källarplanet i Equmeniakyrkans lokaler, blev vi nu kallade upp i kyrksalen. Här bjöds vi på kvällens överraskning, nämligen ett stämningsladdat Luciatåg bestående av alla medlemmarna i föreningens kör! Sången var därför naturligtvis av högsta klass och klädseln var oklanderlig. Förutom den vackra blonda Lucian med sina tärnor fanns också en skara tomtenissar, pepparkaksgubbar och som sig bör vise mannen Caspar.

Efter de välkända och älskade Luciasångerna och versläsning framförde Tage Otterholm ”Tomten” av Viktor Rydberg. Alla åttioåtta raderna direkt ur minnet utan att staka sig en enda gång! Nästa höjdpunkt var den medryckande julsången ”Julen är här” med text skriven av Ljungbysonen Sölve Rydell. Som avslutning fick hela auditoriet sjunga ”Nu tändas tusen juleljus” tillsammans med luciatåget.

Luciahögtiden uppskattades mycket och många tacksamma tankar riktades till Åsa Prytz och Lottie Jernberg Bergman som regisserat och tränat upp alla deltagarna.

SPF Ljungby

 

 

 

 

 

SPF Kronoberg
Publicerad 2019-12-19

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas