Lyckad Spelmansstämma i Västerbotten
Landet runt | SPF Västerbotten

Lyckad Spelmansstämma i Västerbotten

SPF Västerbotten
Publicerad 2022-08-08

SPF Seniorerna Bjurholm och Lögdeälvens Vildmarksled i samarbete med Vuxenskolan hade inbjudit till Spelmansstämma på Lillänget. Ett evenemang som blivit tradition med undantag för pandemiåren. Hans-Olof Olofsson hälsade välkommen och presenterade de olika musikgrupperna allt eftersom de framträdde på scenen.

Det bjöds på en väl sammansatt repertoar med musikerna Västefjellsa, Eckekvintetten, Stig Viktorsson, Elmer Lönnberg, Gun-Marie Burström, Bo-Inge Jonsson, Stellan Häreskog och Kurt-Ivan Sandberg. Sångsolist bl a Ragnhild Lundqvist.

De ca 100 gästerna njöt av musiken. Det såldes parisare med bröd, kaffe kokt i en rejäl kaffehurra över öppen eld, dryck och långpannekaka. En tipsrunda med tolv frågor med lokal anknytning, omöjliga att googla på, var ett populärt inslag under dagen. Deltagare med minst sex rätt fick priser med anknytning till friluftsliv. Lotter såldes med tunnbröd som de flesta av vinsterna.

Dagen kunde sammanfattas som lyckad med trivsel, musik, förplägnad och lite spänning med lotteri och tipsrunda. Sedan de flesta åhörarna nöjda med dagen åkt hem fortsatte några av musikerna med buskspel fram mot aftonen.

Text: Aina Nygren

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2022-08-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas