Lyckat projekt med Vikingarna
Landet runt | SPF Östergötland

Lyckat projekt med Vikingarna

SPF Östergötland
Publicerad 2023-05-02

SPF Seniorerna Baltzar i Motala har länge haft funderingar på att ordna något större arrangemang, någon underhållning tillgänglig för inte bara SPF-s medlemmar. Vi ville skapa en aktivitet där vi kunde erbjuda något som bryter ensamheten. När vi kontaktade Jonny Johansson som arrangerar konserter mm i Motala Verkstads nyrenoverade och pampiga lokverkstad föddes en gemensam tanke. Han hade en konsert på gång med Vikingarna och Christer Sjögren men sökte en medarrangör som gjorde att man kunde nå ut till en större grupp. Alla i vår generation har inte nätet som informationsskälla. Vi kunde nå ut alla SPF-are i länet om möjligheten att dels komma på ett för-mingel med tapasbricka och att dessutom i lugn och ro kunna hitta bra platser, det fungerade bra. Det var nästan 300 som nappade på det erbjudandet. Det fanns också gott om tid för alla att prata med bekanta, ta något gott att dricka i baren mm. 

Det blev ett mycket lyckat projekt för alla, det kom mycket folk, totalt runt 800. Att vi dessutom hade en fin sommarkväll utanför lokalen gjorde det inte sämre. Det kom SPF-are från hela länet, de kom med bil, tåg och flera bodde dessutom över på hotell. 

Det var en konsert med sittande publik men naturligtvis fanns det möjlighet till dans och det utnyttjade av många. Ragnar Dahlgren från TV-programmet Café Norrköping fungerade som berättare om Vikingarnas och Christer Sjögrens långa, långa resa som ett av Sveriges mest dominerande dansband. Gissar att det nog inte var många i lokalen som inte dansat till flera av bandets örhängen. Hög igenkänningsfaktor och musiker som ännu har mycket att ge. Christer Sjögrenavslutade konserten med ett långt Elvis-medley och extranummer och det blevstående ovationer. Det blev en riktig helkväll som jag tror att många kommer att minnas länge. Från SPF Seniorerna Baltzars sida var det från början bara ett hugskott med att vara med att ordna något så här stort, men vi lyckades och jag tror att vi kanske har fått blodad tand – vi får se. 

Caj Claeson 

Sekreterare SPF Seniorerna Baltzar i Motala

SPF Östergötland
Publicerad 2023-05-02

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas