Månadsmöte 20 november med SPF Seniorerna Aktiv
Landet runt | SPF Västmanland

Månadsmöte 20 november med SPF Seniorerna Aktiv

SPF Västmanland
Publicerad 2019-11-26

Ordförande Margaretha Jurstrand hälsade alla varmt välkomna, speciellt välkommen till några nya medlemmar som kom för första gången och Countrystyle (Rainer Elste, Köping, Joakim Bockman, Kungsör).

Ordf påminde om Pubafton med quiz 21 november, och att anmäla sig till Julbordet 7 december, samt att anmälan även behövs till månadsmötet den 11 december då det är ”Tomtegröt” och skinksmörgås. Hon informerade också om att planering pågår inför vårt 50-årsjubileum 2020.

Därefter inledde Birgitta Rodenius med att berätta om projektet ”Tillsammans mot ensamhet”, där hon och Cina Jangeborn är SPF Seniorerna Västmanlands ambassadörer. Ofrivillig ensamhet kan ha många dimensioner: själsligt, kroppsligt, ekonomiskt eller boendemässigt. För att fånga upp dessa personer behövs ett samarbete med Arboga kommuns hemtjänst och andra pensionärsorganisationer. Vi efterlyser personer som kan tänka sig att hjälpa till med att vara kontaktpersoner. I första hand kommer det att gälla via en jourtelefon. Studiecirkel angående detta kommer att starta i början på nästa år.

Monica Eriksson (studier) informerade om några kommande studiecirklar framöver.
– Pilgrimsvandring till Santiago de Compostela, Spanien, ledare Ulf Luthman, 5 ggr/våren
– Nybörjarbridge, ledare Inge Johansson, våren
– ”Nygammal önskan” Franska, hösten

… och så var det dags för Countrystyle att spela och sjunga för oss. Ett mycket uppskattat framträdande med många kända melodier, så alla kunde sjunga med om man så ville.

Beng-Åke Pålsson (friskvårdssektionen) påminde om att komma ihåg att lämna in bildpass och friskvårdskort senast 11 december. Han förmedlade också en påminnelse om studiebesöket till Västerås flygmuseum 27 november.

Sten Johansson (resesektionen) informerade lite kort vad som är på gång i närtid och framåt. Kommande resor kommer att vara en blandning av konst/kultur/historia. Det kommer bli enklare med anmälan fr o m 2020-01-01 då det även kommer finnas en e-postadress för resor, mer info i kommande programblad.

Ordf pushade för att höra av sig om man är intresserad av att hjälpa till inom något uppdrag, sektion etc. Påminde också om kommande ”Fika på stan”.

… och så fick vi en stunds musikunderhållning igen av Countrystyle.

Sven-Erik Wikström (trafik) meddelade att Herrgårdsbron kommer att öppnas upp igen i månadsskiftet fram till det är dags för nästa arbetsperiod i vår. Han informerade också att det blir en trafikkurs igen i början på nästa år. Sparbanken Västra Mälardalen sponsrade med varsin reflex i dessa mörka tider.

Lotteridragning företogs innan ordförande avslutade med att tacka alla som kom, klubbmästeriet för kaffe och de goda smörgåsarna och eftermiddagens musikunderhållning av Countrystyle. Hon hälsade också alla välkomna till nästa månadsmöte 11 december med ”Tomtegröt”, skinksmörgås och Lucia i Medborgarhuset.

Kom ihåg att vaccinera Er!
Var rädda om Er – använd reflexer så att ni syns i mörkret!
Obs!
För mer information och nyheter som dyker upp – kolla hemsidan ofta ….

https://www.spfseniorerna.se/distrikt/vastmanland/foreningslista/aktivarboga/

Text; Barbro Gustafsson
Foto: Inger Kåberg Johansson

 

SPF Västmanland
Publicerad 2019-11-26

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas