Månadsmöte med Modevisning hos SPF Seniorerna Aktiv Arboga
Landet runt | SPF Västmanland
Foto: Inger Kåberg Johansson

Månadsmöte med Modevisning hos SPF Seniorerna Aktiv Arboga

SPF Västmanland
Publicerad 2019-10-21

Månadsmöte 16 oktober med SPF Seniorerna Aktiv i Arboga

Ordförande Margaretha Jurstrand hälsade alla varmt välkomna, speciellt välkommen till några nya medlemmar som kom för första gången, Ninni Fallqvist och alla mannekänger samt Leif Lindqvist.

Ordf rapporterade från senaste KPR-mötet (kommunala pensionärsrådet) där hon informerade om vår förenings verksamhet.  Dessutom informerades det om att det pågående bygget av vård-/omsorgsboendet ”Åspegeln” beräknas vara klart för inflyttning januari 2021.

Därefter inledde Ninni Fallqvist (kommunens hörselombud) med att informera vad hon kan hjälpa till med. Hörselombudets uppgifter är att genom personligt besök eller bokad tid på Strandgården serva hörapparater med rengöring, slangbyte och funktionskontroll.  Hon är också larmansvarig angående trygghetslarm. Kontakt via telefon 0589-87366, måndag-fredag klockan 8.00-16.00.

Sten Johansson (resesektionen) informerade lite kort vad som är på gång i närtid och framåt. Bl a att datum för julmarknad (mot okänd ort) är nu bestämt till 8 dec med hantverksmässig inriktning. Jul-/shoppingresa till Marieberg måndag 18 november, Berwaldhallen (Trettondagskonsert) 11 januari, Island 8-12 maj.

Beng-Åke Pålsson (friskvårdssektionen) informerade om att det inte blir någon kulturell dans, då det är för få anmälda. Skridskoåkning (allmän) onsdagar 16.00-17.30. Besök hos kolargubben, Kolmilan, Himmeta 26 oktober, kl 11.00. Studiebesök på Västerås flygmuseum 27 november, kl 14.00. Gemensam avresa 13.00.

Ordf påminde om föreläsningen 23 oktober, kl 18 på biblioteket, som hålls av ”Årets senior” Inga-Lisa Sangregorio och baseras på hennes bok ”Blåsningen” som handlar om vårt pensionssystem. Ordf påminde också om pubafton med Quiz, 21 november på Stadskällaren.

… och så var det dags för mannekängerna att visa höstens mode som representerades av Titt-in och POPS. Sven-Erik Wikström agerade konferencier och Leif Lindqvist spelade musik. Scenen och catwalken var vackert dekorerad med blomsterarrangemang från Bellis och det tackar vi för.

Lotteridragning företogs innan ordförande avslutade med att tacka alla som kom, alla mannekänger samt klubbmästeriet för kaffe och de goda smörgåsarna. Hon hälsade också alla välkomna till nästa månadsmöte 20 november med countrystyle i Medborgarhuset.

Var rädda om Er – använd reflexer så att ni syns i mörkret!

OBS! För mer information och nyheter som dyker upp – kolla hemsidan ofta ….

https://www.spfseniorerna.se/distrikt/vastmanland/foreningslista/aktivarboga/

Text: Barbro Gustafsson

 

 

SPF Västmanland
Publicerad 2019-10-21

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas