Landet runt | SPF Örebro

Måndagsvandrarna i Kumla

SPF Örebro
Publicerad 2022-05-31

Enkelt upplägg, Ingen föranmälan, kom bara till förutbestämd samlingsplats, med eller utan bil, och ta med egen fika. Målet för dagen bestämdes  “förra gången”. Samåk.

Vi har mött vårens första exemplar och senare utbredda mattor av vitsippor. Gullvivor i mängd och kungsängsliljor. Några har för första gången fått förundrats över hasselns eldröda lilla honblomma. Sett sångsvanar på mellanlandning. Sett skvattram och tuvull blomma i ett sagoboksaktigt myrlandskap.

Vi har sett rösen och grunder och kalkugnar som vittnat om verksamhet Och gått stigar som blev upptrampade genvägar för arbetsfolket i stugorna och nu är joggingrundor. Vi har sett igenvuxna festplatser och varit i en pånyttfödd smedja och vi har sett hur några eldsjälar rustat upp en gammal skyttepaviljong.

Ser att gamla stenbrott och grustag  har blivit badplatser och fiskevatten. Lärt oss hur ängarna bildats och hur de sköts. Lärt om hur olika träd har används. Gått runt “kvarntorpshögen” Och vi har fikat inne i domarringen och i klosterruinen och suttit högt på rullstensåsen. Och vi gillar verkligen gamla ekar.

Och vi har lyssnat och vi har berättat och fått nya vänner. Det är så enkelt och okomplicerat så vi bara fortsätter

SPF Örebro
Publicerad 2022-05-31

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas