Musikalisk terminsavslutning på SPF i Mora
Landet runt | SPF Dalarna

Musikalisk terminsavslutning på SPF i Mora

SPF Dalarna
Publicerad 2016-05-19

 

Onsdagens möte på Majstångsbacken samlade en stor skara medlemmar som kom för att lyssna till underhållning med Dragspelskullorna med komp. Alla hälsades välkomna av Börje Elofsson som gladdes åt att så många hade hörsammat inbjudan.

Den här eftermiddagen blir som en skolavslutning, för vi är ju i en skola. Därefter bjöd han in underhållarna att inta scenen. Maj-Lis Burtus tackade så mycket för att de fick komma. Hon berättade för oss att från början var de 7 personer som skulle ha syjunta, men de spelade dragspel istället. De började år 1995 att spela tillsammans och uppträdde i början på 50-årskalas och liknande. Men i ett tidigt skede började de även att turnera. De har varit långt upp i Norrland och ett par gånger på Liseberg. Maj-Lis mindes att de spelade en schottis där, men som folk buggade till. De började spela en låt ifrån Norge där det klappades händer i takt till. Efter den kom South of the Border, skriven av Jimmy Kennedy och Michael Carr, samt Grötmarschen, som hennes morbror hade komponerat. Maj-Lis Burtus berättade också att de varit i Johannesholm flera gånger.

Första gången fick de uppträda på ett lastbilsflak där musikerna kom så långt ifrån varandra att de spelade i olika tonarter. De var även där vid 10-årsjubiléet, men då hade de byggt ett scengolv och till detta evenemang hade Maj-Lis komponerat en snoa, som de nu spelade för oss. De klämde också i med en Larz-Kristerz-låt ”Då kom våren till Tarina” och naturligtvis fick vi höra låtar av Calle Jularbo. De spelade ännu en låt ifrån Norge ”Klemmet-Ola” samt en vals från Pajala. En soloartist, Ammi Bronell, kallades upp på scenen där hon sjöng sin egen komponerade låt ”Sången till dig” som applåderades flitigt. Så heter deras inspelade och utgivna skiva. Sista låten blev en resumé av den resa de gjort under dessa 20 år. De sjöng ”vi hänger me´” men med omgjord text som speglade en del de varit med om under turnéerna. Det blev en riktigt fin terminsavslutning i detta klassrum. Börje Elofsson tackade dem så mycket för deras glada låtar och önskade alla en trevlig och skön sommar.

Nu var det dags för lotteridragning och flera av kommittéerna framförde sina budskap innan ordf. Stig Sjöholm tackade Musikerna och alla kommittéerna för deras arbete.

Han gladdes åt att vi ökar medlemsantalet hela tiden, vi är nu 635 medlemmar och detta har varit ett fantastiskt år, så vi ligger bra till.

Vid pennan

Ing-Mari Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2016-05-19
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas