När är vår bästa tid?
Landet runt | SPF Västerbotten
Elin Örebrand underhöll och visade prov på sin musikaliska bredd.

När är vår bästa tid?

SPF Västerbotten
Publicerad 2023-03-17

SPF Seniorerna Bjurholm hade bjudit in till månadsträff häromdagen. Lokalen fylldes och vice ordförande Siv Örestig kunde hälsa ett 80-tal medlemmar välkommen. Ett särskilt välkommen till Elin Örebrand som var dagens underhållare.

Elin presenterade sig själv på ett lättsamt sätt och inledde med Vår bästa tid är nu. När är vår bästa tid? var frågan som Elin ställde men också kunde presentera svar på. 74 års ålder ska enligt vetenskaplig undersökning vara den bästa ålderrn i en människas liv. Några i publiken befinner sig just där, några är inte där än och några har passerat bästföredatum.

Elin visade prov på sin musikalitet med sång till eget pianoackompanjemang och bjöd in publiken att sjunga med i refrängerna.  Då hon uppträder i alla möjliga olika sammanhang visade hon prov på sin musikaliska bredd med bl a Fred Åkerströms Jag ger dig min morgon, för att helt byta genre till Sten & Stanleys Jag vill vara din Margareta. Björn Afzelius´Sång till friheten och Cornelis Fredrik åkare. Elin har tonsatt en dikt av Alma Stenehäll som hon också framförde.

Det spred sig en doft av våfflor då några herrar i köket med Sture Eriksson i spetsen börjat gräddningen. Gästerna bjöds på det antal våfflor med jordgubbssylt och grädde de orkade med till kaffet. Sammankomsten var trevlig och avslutades med lotteridragning och ett tack till de medverkande.

Text: Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2023-03-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas