Nystingar och fixartjänst
Landet runt | SPF Dalarna

Nystingar och fixartjänst

SPF Dalarna
Publicerad 2023-11-03
Övermo bystuga fylldes av förväntansfulla seniorer vid den senaste månadsträffen. Fullt hus drog informationen från kommunens bidragshandläggare Marie Karlerikdotter och arbetsterapeut Jenny Flitt följda av filmer om en känd Siljansnäsare och en konstnär från Häradsbygden.Från kommunen informerades om vilka möjligheter till hjälp det finns att ansöka om.

All hjälp utgår från individen och ofta görs hembesök för att undersöka behoven och kunna ge förslag på bästa hjälp. Det var inte lite hjälp det fanns att ansöka om. Vi kan känna oss trygga här i Leksand. För mer information från kommunen, se vår hemsida ”Information/Viktiga telefonnummer och hemsidor”, klicka här.

Tilläggas kan att tjänsten Fixar Malte nu kallas fixartjänst och kontaktas genom kommunens växel, se här.

Publiken fick en läxa att utföra men utan läxförhör. Läxan bestod i att varje dag lägga sig på golvet och därefter ta sig upp.

Ljudnivån steg, steg och steg så det nog hörde till granngården när medlemmarna vid kaffepausen njöt av smörgås och kaffe. Många fick också med sig lite gott hem vid dragningen i lotteriet där lotten ingick i entréavgiften.

Nystingar? Det är de små bronsfigurerna som finns på många platser i Leksands centrum. Om konstnären bakom dessa, May Lindholm från Hjulbäck, har Olle Högvall gjort en film där hon berättade om dessa nystingar och hur de kommer till. Hon har bl.a. inspirerats av figurerna i Monty Pyton.

Nästa film av Olle handlade om konstnären Ralph Judell från Häradsbygden. Hans varumärke är katter helt enkelt för att han gillar katter och bor vid Kattloka. Den enögda, arga Visbykatten var en fullträff som visades liksom historien bakom. Det sägs att Ralph har skogsdoft i sina tavlor och det var lätt att förstå.

För er som missade medlemsträffen:
Olle Högvalls filmer ”Siljansnäsbor i närbild” och möjlighet att se dem, klicka här.
Även ett tidigare projekts bonusfilmer i ”Siljansnäs från förr till nu”, klicka här.

Skribentens önskan: en tavla målad av Ralph Judell!

Vid pennan: Gunilla Lööw Östning

SPF Dalarna
Publicerad 2023-11-03

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas