Ökat medlemsantal och intensiv höst för SPF Seniorerna i Bjurholm
Landet runt | SPF Västerbotten
Monika Andersson tackar Sverker Olofsson för trevligt föredrag. Foto Aina Nygren

Ökat medlemsantal och intensiv höst för SPF Seniorerna i Bjurholm

SPF Västerbotten
Publicerad 2022-02-25

SPF Seniorerna Bjurholm har hållit årsmöte som lockade drygt 90 medlemmar. Ordförande Monika Andersson hälsade välkommen och sammankomsten inleddes med finstämd parentation över tre avlidna medlemmar. Därefter öppnades årsmötet. Till mötesordförande valdes Kjell Nilsson och till sekreterare Aina Nygren.

Styrelsens årsberättelse visade att verksamheten låg på is på grund av pandemin till augusti månad. Hösten blev desto intensivare med tvådagarsresa, middagsbuffé, välbesökt månadsträff, 40-årsfirande och julbord. Medlemsantalet har ökat markant. Ekonomin är god och styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Monika Andersson hade avböjt omval och till ny ordförande valdes Marita Frithiof. Sture Eriksson, Aina Nygren, Hans-Olof Olofsson och Gunilla Persson omvaldes för två år. Sverker Holgersson och Siv Örestig invaldes via fyllnadsval för Håkan Eleblad och Siv Stensson som begärt utträde. I styrelsen ingår även Ulla R Helmersson och Viola Sjöberg. Vid den efterföljande konstitueringen valdes Siv Örestig till vice ordförande, Sture Eriksson kassör och Aina Nygren sekreterare. Efter årsmötet serverades kaffe, semla och kaka innan det var dags att hälsa Sverker Olofsson välkommen.

Sverker var inbjuden att berätta Om livet i TV-huset men mångsidig som han är så inledde han med att berätta om sin släktforskning, sina rötter i Bjurholm och sin kärlek till Öreälven. Sverker reagerar mot den bild som media ger av norra Sverige som befäster fördomar om oss som bor här.

Första sändningen av TV-programmet Plus gjordes från Umeå 1987. Ett program för konsument och privatekonomi som blev mäkta populärt. Tunnan från Lycksele gatuförvaltning blev en succé. Den färgades beige, giftgrön för att till syvende och sist målas knallröd och finns numera hos Sverker. Han fick den som avskedsgåva då han slutade som programledare.

Lotter hade sålts och dragning gjordes med fina vinster skänkta av ICA Agnäs.

Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2022-02-25

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas