Resa SPF Seniorerna Avesta till ”Såsom I Himmelen”
Landet runt | SPF Dalarna
Foto: Lena Sköld

Resa SPF Seniorerna Avesta till ”Såsom I Himmelen”

SPF Dalarna
Publicerad 2019-03-08

Efter en vårlik vecka med barmark och sol var det dags igen för kung Bore att återvända .

Så i full snöyra startade SPF Seniorerna Avesta sin resa till vår huvudstad. Målet var Oscarsteatern där den kritikerrosade musikalen ”Såsom I Himmelen spelades.Vid en stängd busstation inväntade vi bussen som startat i Hedemora. Med en säker busschaufför som stundtals fick ”krypa fram ” efter plogbilar , göra bra vägval pga Vasaloppstrafik var vi framme vid teatern på utsatt tid. I bussen fanns också en grupp musikvänner från Sala.

Möjlighet fanns att avnjuta en välsmakande barmeny i Guldsalen för att få in stämningen i den anrika teaterbyggnaden från början av 1900-hundratalet. Vi såg upp mot kristallkronorna och undrade vilka besökare de lyst ner på genom tiderna. Glada skratt och många ”oj vad gott” hördes i gruppen mellan tuggorna.
I en gammal teater finns det mycket vackert att vila ögonen på. Vi var också fler som hade minnen från långköraren ”Fantomen På Operan som spelades där för många år sedan.

Dagens musikal spelad av en proffsig ensemble fångade oss både med skratt och tårar. Malena Ernman var svår att känna igen innan hon sjöng ledmotivet. Scenografin och väl valda karaktärer samt körsång blandat med solonummer samt ypperliga musiker gav publiken en härlig eftermiddag. Philip Jalmelid som Daniel (huvudroll) var en ny bekantskap som vi gärna vill träffa igen.

Efteråt var det skönt att bli hämtad strax utanför teatern och smälta intrycken. Mycket att begrunda och samtala om då många viktiga ämnen fanns med i föreställningen. Bl.a. mobbning, utbrändhet, kvinnokränkning, funktionsnedsättning och landsbygd kontra stad. Väl tillbaka i Avesta fick vi kämpa med borste och skrapa i det vintriga landskapet.

Lena Sköld

SPF Dalarna
Publicerad 2019-03-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas