Resa till Karlskrona
Landet runt | SPF Halland

Resa till Karlskrona

SPF Halland
Publicerad 2023-09-22

Med full buss styrde vi, SPF Seniorerna Laholm, kosan genom Göingebygden där ordförande Helene berättade om snapphanarna som befolkade dessa bygder. På den vackra Rastplats Anilla intogs vårt morgonfika, innan vi åkte vidare till Ronneby Brunn där vi åt en härlig lunch som bestod av Wallenbergare med potatismos, sallader, kaffe och äppelkaka.

I Karlskrona möttes vi Peter som guidade oss runt till olika sevärdheter, bland annat fick vi höra historien om Rosenbom, som står vid Amiralitetskyrkan. Vi fick även veta  att Karlskrona grundades av kung Karl XI, som står staty på Stortorget sittandes på hästryggen, vidare fick vi information om de fina byggnaderna, och om Fredrikskyrkan som finns vid torget.

Nöjda med dagen checkade vi in på JA hotell i närheten av torget. Efter lite vila tog bussen oss ut till Havsvikens restaurang på Dragsö för mat och vin, där den entusiastiska vinkännaren Lasse berättade om kvällens viner och om den utsökta maten. Efter en god hotellfrukost gick färden till Marinmuséet, där vi fick en guidad tur och även kunde besöka ubåten HMS Neptun.

Därefter vände vi hemåt, med uppehåll för lunch på Karlshamns golfrestaurang. Nöjda och belåtna med många upplevelser, samt ett stopp för bensträckare så tog vår eminenta chaufför från Veinge Buss oss åter hemåt.   

Dela sidan via:

Facebook

Twitter

LinkedIn

E-post

Senioren

Senioren

Senioren är SPF Seniorernas medlemstidning och den kommer ut med nio nummer per år. Upplagan är nu uppe i 202 100 exemplar. Tidningen är en uppskattad medlemsförmån.Gå till senioren.se

Bli medlem

Bli medlem

Vi är en av Sveriges största seniororganisationer. Hos oss delar du

SPF Halland
Publicerad 2023-09-22

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas