Resan utmed Viskan
Landet runt | SPF Halland

Resan utmed Viskan

SPF Halland
Publicerad 2023-09-25

42 förväntansfulla SPF medlemmar från Varberg åkte med S&S resors turistbuss på en dagsutflykt längs Viskan den 20 september under Mariannes ledning.

Vi körde norrut från Varberg och passerade Varbergs äldsta boplats och fortsatte längs gamla vägen till ”Gården vid Bron” där vi tog fikapaus i gammaldags miljö.

Därefter fortsatte resan utmed Viskan längs den gamla vägen mot Borås. Vår utmärkta guide Peter Börjesson berättade om historiska platser och om välkända personer från förr.

Färden gick vidare längs Viskan och järnvägen förbi Horred, Björketorp, Kinna och till Rydal, där dagens lunch serverades på Rydals herrgård. Vi åt en god fiskgryta med kolja och räkor.

Efter lunch blev det ett intressant besök på Rydals Museum och vi fick en guidad visning i spinnerifabriken där fanns ett stort antal textilmaskiner. Spinnerifabriken lades ned år 2004.

Resan fortsatte till Borås och Café Gästis i Ramnaparken. Gott kaffe och kanelbulle serverades och flera köpte egengjord glass som var mycket god.

Från Borås gick sedan resan längs nya vägen (41) direkt tillbaka till Varberg. En fullmatad dag i gott sällskap med en mycket duktig guide och tack till Marianne för en fint ordnad resa.

Text & foto: Lars Björk

SPF Halland
Publicerad 2023-09-25

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas