Ryska Nationalbaletten på Cirkus
Landet runt | SPF Dalarna

Ryska Nationalbaletten på Cirkus

SPF Dalarna
Publicerad 2019-03-25

Ryska Nationalbaletten från Moskva gästspelade i mars på Cirkus i Stockholm med baletten Svansjön, tidernas mest populära balettklassiker med musik av Tjajkovskij.

SPF Seniorerna Falun hade lyckats komma över 45 biljetter, och vi som hade turen att vara med fick uppleva en överdådig fest för ögat och örat, även om musiken inte framfördes av en levande orkester utan var förinspelad.Svansjön hade urpremiär i Moskva 1877. Den handlar om striden mellan kärleken och ondskan, personifierade av en prins, som förälskar sig i en vacker svan, och en ond trollkarl. Lyckligt eller olyckligt slut, var frågan. Bådadera har förekommit genom tiderna. Den här föreställningen utmynnade i ett lyckligt slut, vilket lär vara i enlighet med den ursprungliga versionen.Före resan hade några av oss deltagit i en förhandsträff för att få veta mer om balettens innehåll, dansarnas villkor, koreografen, regissören och Tjajkovskis musik.

Kvällen inleddes med middag i festvåningen på Cirkus Restaurang. Menyn bestod av förrätt (Toast med varmrökt lax, citron, gräslökskräm, picklad gurka och örtsallad), varmrätt (Pepparstekt kalventrecôte med parmesan- och örtgratinerad potatisrulle, marsalasås samt sockerärtssallad), kaffe/the och en liten tryffel, allt i generöst tilltagna portioner.

En vårresa? Nja, trots vårdagsjämningstider och trots alla svanar på väg norrut som syntes på åkrarna var det snarare en vinterresa i snöyra. Men på hemvägen hade busvädret upphört.

Klicka här för fler bilder.

Text: Margareta Nissby Foto: Maria Bjerneby Häll

SPF Dalarna
Publicerad 2019-03-25

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas