Landet runt | SPF Dalarna

Seniorer från Husby tog 45 000 steg i Krakow

SPF Dalarna
Publicerad 2016-09-15
auschwitz
Auschwitz

SPF Seniorerna i Husby har varit ute på en resa. I år var Krakow målet. En fantastiskt vacker gammal stad med många historiska byggnader och vackra sådana.
Stadens hjärta, stora torget mitt i gamla stan, pulserade av liv dygnet runt. Här fanns Maria kyrkan med sina två torn, den långa byggnaden med basarer mitt på torget, restauranger och utecaféer, såpbubblor och hästskjutsar och mycket annat.
En del av gruppen åkte små ”eltåg” som tog dem runt i staden till bland annat Judekvarteren, Gettot och Schindlers fabriker. Andra besökte slottet uppe på kullen Wawel och några föredrog en kopp kaffe på torget för att studera folklivet och vila sina fötter.
En annan dag åkte man med buss till Wieliczka för att besöka saltgruvorna. Detta var en helt fantastisk upplevelse. Först började man med att gå 380 trappsteg ner i gruvan, sen vandrade man med guide i 3 km i olika gruvgångar och besåg så mycket
vackert och intressant.

Alla statyer och dekorationer var gjorda av saltsten. Svart och vitt. Takkronorna i Kyrksalen, takhöjd 28 meter, var gjorda av vit gnistrande salt.
Efter 2 timmar fick de ta hissen upp och då hade de bara sett 1% av gruvan. Sista dagen på resan gick till Auschwitz och Birkenau. Dessa koncentrationsläger där en och en halv miljoner människor miste sina liv. Detta var en sorglig dag som lämnade många tänkvärda minnen kvar.
Efter alla dessa innehållsrika dagar lämnades Krakow med trötta fötter. Alla hade promenerat alla dagar och ibland riktigt långt. ”Appen” visade att gruppen hade gått 45 652 steg dessa dagar.
Detta var fina dagar som hela gruppen, 35 personer, kommer att minnes med glädje.
SPF Seniorerna i Husby
Inger Hag

SPF Dalarna
Publicerad 2016-09-15
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas