Seniormässa i Mariestad
Landet runt | SPF Skaraborg

Seniormässa i Mariestad

SPF Skaraborg
Publicerad 2023-10-13

Seniormässan hade i år 40 utställare i Rotundan på Karlsholme. Besökarna som kom fick möta organisationer som har äldre som målgrupp och utställare med många olika hantverk. Uppskattningsvis var det minst 1.000 personer som besökte mässan under dagen.

Axel Sandahl som var Seniormössans konferencier hälsade välkommen i Jubileumsteatern. Särskilt vände han sig till Marianne Rundström som var dagens föreläsare.

Marianne är både journalist med en bakgrund inom public service och ingår i regeringens delegation för senior arbetskraft. Under föreläsningen berättade hon bland annat om de hinder som finns för äldre i samhället.

Hon konstaterade också att äldre kan så mycket mer än samhället ofta kan tro. Åldersdiskriminering är inte en fråga för äldre utan för alla. Ingen kommer undan att åldras, säger hon. Hon berättade om en person som skulle anställa en ny violinist och som valde att låta de intresserade spela bakom ett skynke för att inte välja en person baserat på utseende eller ålder. Tänk om vi kunde göra så i andra sammanhang? Så många faktorer försvinner och fokus hamnar på något annat än bara ålder. Mariannes föreläsning var både roande och fängslande och hon avtackades med en varm applåd. Som avskedsgåva fick hon en unicabox som minne av sitt besök i Mariestad.

Besökarna hade möjlighet att köpa kaffe med bröd eller den så efterlängtade kålpuddingen som en cateringfirma stod för denna fina höstdag.

På eftermiddagen underhöll Popgubbers på Jubileumsteatern. Låtarna som framfördes hade varit på topplistorna första veckan i september mellan åren 1957 till 1967. Alla låtarna var gamla godingar som publiken kände igen. Vi fick höra allt från Niel Sedaka (omdöpt av Ulf Heningsson till Nils e Daka), Elvis, Little Richards, Beatles, Rolling Stones, Jay Epae till Tommy Körberg. Sången framfördes på svenska, engelska, japanska och maori. Det blev två timmars örongodis. Efter ytterligare extranummer avtackades Popgubbers med lite godsaker och långa applåder.

Axel tackade också skrivtolken som ensam arbetade så flitigt denna dag. Även stort tack till Anton Jonsson som fick ljud och bild att fungera alldeles förträffligt.

Stort tack till Axel som höll ihop dagens program.

SPF Skaraborg
Publicerad 2023-10-13

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas