Skidåkning och vintervandring
Landet runt | SPF Dalarna

Skidåkning och vintervandring

SPF Dalarna
Publicerad 2019-01-17

Skidåkningen

Vädret var strålande på förmiddagen, lagom kallt och lite solsken. Det passade bra för både skidåkning och vandring. Vi blev 17 skidåkare från SPF Seniorerna Falun uppe vid Stångtjärn, som åkte allt ifrån några varv runt sjön, till två som åkte både till Hästskomyren och till Järnhatt, imponerande 16 km!

Tillbaka till stugan, så blev det trångt i vallaboden. Vi hade tur den här gången att det var hantverkare i stugan, så att vi kunde sitta därinne och fika.Det ser ut att kunna bli en StafettVasa även i år med så bra deltagande. Gustav Boklund kom med en del vilda idéer: en 12-manna pensionärsstafett från Sälen till Mora, så det inte behöver bli så långa sträckor. Eller varför inte en tvådagars åkning från Sälen till Mora, med övernattning. Evertsbergsbördige Ulla Johansson föreslog då vandrarhemmet i Evertsberg för övernattningen. Gustav och Ulla: Ni kan väl spinna vidare och hitta på något alternativ till utflykten vi gjort några år, när vi åkt från Oxberg till Mora!

Vintervandringen

Det blev sju personer och tre hundar på den första vintervandringen som utgick från parkeringen vid Åsbobacken – då var det fem från gemenskapsboendet Tersen. Det blev en fantastiskt skön vandring på 1½ timme i det vackra vädret runt och upp på Jungfruberget.

Stort tack till vägvisare och fotograf Tomas Sundström.

Denna vandring passar ju mycket bra som hundpromenad också, så det blir en fortsättning även nästa tisdag.

Klicka här för fler bilder.

Hälsningar
Mats

SPF Dalarna
Publicerad 2019-01-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas