Landet runt | SPF Skåne

Skönt gung i Skurup

SPF Skåne
Publicerad 2018-11-22

Tvesula är ett gammalt skånskt uttryck som betyder att lägga dubbelt pålägg på mackan. Det anas lite kritik, det är ju gudbevars fult att frossa.

Eller inte, för frossa var just vad SPF seniorerna i Skurup fick göra på höstens sista månadsmöte. Förutom ordinarie information om kommande och pågående kurser bjöds på skönsång av Andreas Olsson, till vardags frontfigur och sångare i Sannex populära dansband. Sällan har det väl gungat så skönt på ett månadsmöte som när Andreas rev av den ena låten efter den andra, en härlig blandning av Hasse Andersson, country och svensktopp kryddat med lite rock.

Andreas kände sig säkert hemma i Folkets Park. Han är en bygdens son, född i Villie strax utanför Skurup och numera bosatt på byns Solsida i Beddingestrand. Hans orkester har nu cirka 130 spelningar per år och har nyligen besökt Nashville där några av senaste plattans låtar spelades in.

Som avslutning bjöd Andreas upp SPF:s egen kör Sånglusten. Guld och gröna skogar klingade ut över publiken och inte ett öga var torrt.

Men inte var festligheterna slut för det. Nästa gäst var Tareq Taylor som i berättade om sitt liv och sin kärlek till mat och måltiden. Tareq är inte bara en passionerad kock utan skulle säkert kunna försörja sig lika bra som standup-artist.  Han drog ner många skrattsalvor när han berättade om sin hippie-mamma, sin engelske gentlemanna-morfar och inte minst en bror som fick finna sig i att kokas i gryta när Tareq tränade inför sin kommande karriär.

Morfars dröm var att bli kock, han blev engelsk konsul i stället(!), och det tillsammans med den inspiration han bjöd barnbarnet på i köket gjorde Tareqs yrkesval lätt.

Han värnar lika mycket om måltiden, mötet med människor över en bit mat, som över själva maten. Det är en av anledningarna till hans senaste projekt ”Maten är klar”. Äldreomsorg och privatpersoner ska kunna beställa mat från ett online-kör i Lund

  • Äldre ska inte behöva är skräpmat, säger han.

Mat på bra råvaror lagad samma dag och utan konstiga tillsatser, är vad ”Maten är klar” ska erbjuda om man inte kan, vill eller orka laga mat själv.

Lena Persson

SPF Skåne
Publicerad 2018-11-22

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas