Skottland – Åtta händelserika dagar
Landet runt
En gammal bro i Skottland

Skottland – Åtta händelserika dagar

Publicerad 2016-10-12

SKOTTLAND – ÅTTA HÄNDELSERIKA DAGAR

 En återstående resa till Storbritanniens norra del kom som ett brev på posten när Reseskaparna ordnade en resa till Skottland. Där har vi aldrig varit tidigare, så det var bara att snabbt anmäla sig till resan i slutet av augusti.

Incheckningen gick precis som vanligt inte alls när man ska göra detta själv, men som tur är finns det manuella diskar där kunnig personal fixar det som vi själva inte klarar av och iväg kom vi till slut och två timmar drygt senare var vi framme i Edinburgh där vår reseledare Göran Nielsen väntade.

Efter att ha sett det mesta av Storbritannien tidigare, var det med spänning vi såg fram mot åtta dagar i den delen av landet som återstod att bli närmare bekant med. Och jag kan väl säga att det var en helt fantastisk resa vi fick uppleva. Vilken natur! Vad mycket det fanns att se som vi tidigare inte sett i England, Wales eller på Irland. Så olika och ändå en hel del som var lika som tidigare ställen vi besökt.

Vi fick till exempel besöka en fåraherde som med ett enkelt (?) visslande med sina många fårhundar totalt kunde styra sina får precis dit han själv ville. Helt fantastiskt! Vi åkte en kortare sträcka med ett veterantåg genom landskapet till ”GlenBogle” som vi alla kunnat se på TV i Karl för sin kilt. Vi besökte ett fint slott där folk fortfarande bodde och där en superduktig guide visade oss runt och berättade om allt sevärt där. Hennes skotska-engelska var av det enklare slaget och var mycket lätt att förstå även för en som nästan helt glömt bort skolengelskan.

Självklart måste vi ut på vattnet också för att eventuellt få se en skymt av det kända storsjöodjuret Nessi i sjön Loch Ness. Men nej, hon var inte sugen på att visa upp sig för oss, men vi har i alla fall varit där och kollat efter henne.

Resans höjdpunkt var dag 5 då det var dags för att besöka Military Tattoo, vaktparadernas vaktparad på Edinburgh Castle. Och det var verkligen en tiopoängare som inte med ord går att beskriva utan som måste ses live på plats. Fin musik och duktiga artister som dansade, spelade, sjöng och marscherade i takt. Ja, det var absolut resans höjdpunkt som vi inte velat vara utan!

Den skotska aftonen fick vi stå över den här gången då en av oss inte orkade med en kväll ute på stan´ till följd av magsjuka, men det kanske blir ett återbesök vid ett senare tillfälle.

Ljungbeklädda berg, fårbeklädda ängar, vacker natur och mycket annat hann vi med på åtta dagar så den resan kommer vi sent att glömma det är ett som är säkert. Men ett litet tips till Reseskaparna inför programmakeriet inför nästa Skottlandsresa: ge oss som åker dit lite mera egentid så vi på egen hand kan få tillfälle att besöka Edinburgh, naturen runt omkring där vi bor eller bara gå en kort promenad runt vårt hotell. Det blir lätt stressigt med program från tidiga morgonen till sent på eftermiddagen. Vi som pensionärer behöver kanske tid för att smälta allt det vi sett och upplevt och kanske också tid för att få njuta av allt man kan få se. Men stort tack Göran Nielsen för att du visade oss runt i Skottland!

Lena & Lars-Erik Larsson,SPF Seniorerna Järfälla

Länk till filmen från resan

Publicerad 2016-10-12
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas