Slut på SPF Seniorerna Faluns långvandringar för denna säsong
Landet runt | SPF Dalarna

Slut på SPF Seniorerna Faluns långvandringar för denna säsong

SPF Dalarna
Publicerad 2020-03-31

Vi blev för många, när vi blev 55 i tisdags, den 24 mars. Nu har tom Löfven sagt till att vi inte kan fortsätta, för några dar sen var det bara Sätterberg.

Men det har varit en fantastisk långvandringsvinter! Vi har vandrat 18 tisdagar, med i genomsnitt 43 deltagare. Rekordet är 71 personer, när vi gick Trons Lasses vandring från Våhlberg. Det har åtminstone varit 155 olika deltagare.

Det här var 6:te säsongen med långvandringar och det var rekord på alla sätt. Första säsongen 2014 var det 6 vandringar med 10 deltagare i snitt. Det mesta antalet vandringar innan det här året, var nio och det var vintern 2015/16, då vi kunde vandra in i januari. Deltagarantalet har ökat kontinuerligt. Förra året var det 28, i snitt som ökade till 43 i år!

Årets flitigaste deltagare har varit Bengt Gilland, Leif Åkerblom, Ola Hedlund, Inger Löfgren, Lars Tysk, Tord Halvarsson, Eva Halvarsson, Gustav Boklund. Dessa har varit med vid minst 12 tillfällen, som jag har noterat.

Säsongens vandringar har gått vid: Trätekolsvägen, Rostberg, Garpenberg, Insjön, Dammsjön, Tomtens koja, Tomnäs, Kapellgrund, Vålberg, Stabergs Klack, Flogberget, Karlsby fäbod, Sågsbo,Tjärna-berget, Lunån,Boda, Silvberg, Stångtjärn

Stort tack till alla som hjälpt till att reka vandringarna under denna säsong – ingen nämnd, så jag inte glömmer någon. Vi återkommer nu första tisdagen i november.

Mats Hiertner

SPF Dalarna
Publicerad 2020-03-31

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas