Snart scenfärdiga seniorer i Skara
Landet runt | SPF Skaraborg

Snart scenfärdiga seniorer i Skara

SPF Skaraborg
Publicerad 2024-04-24

En SPF-förenings program ska vara lika varierat som medlemmarna är olika. Somligt är självklart som boule, bridge, styrketräning och stavgång. Kurs i teaterimprovisation lite mer udda och utmanande. Något som lockat nio seniorer i Skara SPF att under två terminer kasta sig ut i det okända.

Höstens upprop hade rubriken; ”Kurs i lekfull teaterimprovisation”. Och även om fokus legat på det lekfulla har deltagarna fått en ny insikt i kroppsspråkets betydelse, fantasins frigörande kraft och de små nyansernas roll. Allt under professionell ledning av skådespelande regissören Ingemar Carlehed, Göteborg.

Äldsta deltagaren, Ann-Britt, 87 år, resterande: Beatrice, Elisabet, Gun, Ingvor, Jennifer, Marianne, Marika och Viveca, mellan 65 och 75 år. Alla noviser på området men utrustade med ett öppet sinnelag och önskan att tänja sina gränser. Och dessa damer både vågade och ville. Det hände att någon glömde någon bort den opererade höften, en annan det utbytta knäet.  Turligt nog uppstod inga skador.

Övningarna har handlat om att våga ta för sig, gilla läget och se till att något händer. Någon gång att på ett ögonblick spela upp en scen tillsammans.  Eller gestalta ett djur.                                                                               

– Tack vare Ingemars stora erfarenhet och kunnande har vi utvecklats tillsammans. Här är vi individer, inte reducerade att tillhöra vad somliga kallar ”våra gamla”, konstaterar Elisabet.

När höstens kurs närmade sig final framfördes önskemål om fortsättning. Och så blev det.                                        

– Det är länge sedan jag skrattat så mycket som vi gjort under våra träffar, intygar Marianne och resten av gänget nickar instämmande. Nu har vårens omgång avslutats och någon form av fortsättning väntar i höst. Då förhoppningsvis med lite egenproducerat material att framföra för publik. Fast viktigast av allt är att ha roligt och utvecklas tillsammans.

Bildtext: Skaraseniorer in action: Elisabet, Jennifer, Beatrice, Gun, Marianne och hotfulla Ingvor.

SPF Skaraborg
Publicerad 2024-04-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas