Späckad folkhälsovecka
Landet runt | SPF Örebro

Späckad folkhälsovecka

SPF Örebro
Publicerad 2024-05-31

SPF Örebro City och SPF Kamraterna samarbetade under Folkhälsoveckan för att kunna erbjuda ett brett utbud av aktiviteter till föreningarnas medlemmar och för att ge möjlighet till nya bekantskaper över föreningsgränserna. 

Veckan inleddes under måndagen med en vårfågelvandring i Örebros fågelrika naturreservat Oset. Under kunnig ledning av guide från Nerikes Ornitologiska Förening kunde ett 40-tal fågelintresserade seniorer från flera olika föreningar se på och lyssna till ett flertal olika arter. Under vandringen tog alla en paus för att njuta av matsäck och förmiddagskaffe. 

Under tisdagen anordnades bussutflykt, med korvgrillning och tipspromenad, till Ånnaboda, ett populärt friluftsområde i Kilsbergen ett par mil utanför Örebro. Ett 80-tal seniorer promenerade runt Ånnabodasjön svarade på kluriga tipsfrågor, samtalade och njöt i det fina försommarvädret. Grillad korv och dryck smakade utmärkt efter avslutad tipspromenad. 

Under onsdagen bjöds möjlighet att prova på mattcurling. Vana spelare visade nybörjare hur man spelar och berättade om spelregler och om vad man bör tänka på för att lyckas få ”stenarna ” att hamna där man vill. Några av nybörjarna visade sig vara riktiga talanger. För att nå resultat krävs balans, teknik och lite tävlingsinriktning.

Under torsdagen genomfördes golftävling på Mosjö golfbana. 19 spelare uppdelade på 7 lag tävlade under formen scramble. Allt fungerade utmärkt i det fina vädret. Efter cirka 4,5 timmars spel i solskenet avslutades arrangemanget med lunch och prisutdelning.

Fredagens aktivitet gick i dansens tecken. I Dance Centers lokaler provade 18 damer och 2 herrar på linedance och motionsdans. Deltagarna övade, under professionell ledning, till latinska och svenska tongångar, lärde sig nya steg, provade höftrullningar och upptäckte muskler som varit i vila. Trots svettningar och en del felsteg gav arrangemanget mersmak hos flera av deltagarna.

SPF Örebro
Publicerad 2024-05-31

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas