Späckat program hos Bjurholm lockade många gäster
Landet runt | SPF Västerbotten

Späckat program hos Bjurholm lockade många gäster

SPF Västerbotten
Publicerad 2017-03-21

SPF Seniorerna Bjurholm drog fulla hus häromdagen. Ett späckat program lockade upp emot 90 gäster. Ordförande Barbro Strandberg hälsade välkommen och då särskilt till dagens underhållare Laila och Lars Windelius och Citronellerna som för dagen bestod av sex damer och en herre. Gruppen har funnit i 10 år så man är väldigt rutinerade men att handha en cittra är inte bara att spela, den ska stämmas och strängas också. Några av damerna stämmer själva sina cittror men Laila är utnämnd överstämmare. Det rör sig om 500 – 600 strängar som ska stämmas inför varje spelning.

Gruppen spelade och sjöng kända låtar såsom Drömmen om Elin, Axel Öman, Idas äldrevisa, I natt jag drömde, Gamle Svarten och Sju sjungande valser, ett valspotpurri. Alla sjöng med då man kunde följa texten i storbildsformat. Som avslutning spelades och sjöngs Carl Antons Nu går sista visan.

Efter fikat med kaffe och våfflor gräddade av Sture Eriksson, Uno Persson, Lars-Gunnar Lundberg, Sverker Holgersson och Hans-Olof Olofsson såldes lotter med tunnbrödsvinster. Eva-Marie Wallin Apoteket Hjärtat informerade om läkemedel för äldre och betonade vikten av att låta apoteket göra läkemedelsgenomgång för att undvika olämpliga läkemedel. Hon poängterade att läkemedel är bra när de används rätt.

Innan deltagarna skildes åt informerade Christer Fredriksson SPF Sydporten Hörnefors om möjlighet att delta i en resa som går till Riga och Tallinn 6 – 9 maj.

 

Aina Nygren

 

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2017-03-21
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas