SPF Leksands årsmöte februari 2017
Landet runt | SPF Dalarna

SPF Leksands årsmöte februari 2017

SPF Dalarna
Publicerad 2017-03-20

Träffen som besöktes av drygt 100 medlemmar och inbjudna hade två delar. Kommunstyrelsens ordförande Ulrika Liljeberg informerade om utbyggnaden av bostäder och utvecklingen av vård och omsorg för äldre. Den andra delen var årsmötet.

Det är Leksandsbostäder som bygger hyresbostäder medan de privata hyresvärdarna förser kommunen med bostadsrätter. Liljeberg beskrev de tre-fyra områden som inom de närmaste åren kommer att byggas med ca 100 hyresbostäder. Månadskostnaden för en 50 kvadratmeter nyproducerad lägenhet beräknas till ca 6.500 kr. Snittet för motsvarande storlek i nuvarande beståndet av 940 hyreslägenheter är ca 5.000 kr.

Kompetensförsörjning och ledarskap är viktiga frågor för den framtida vård- och omsorgen för äldre. Ett ökat fokus ligger på användning av digitala hjälpmedel. I den delen är utbyggnaden av bredband viktig.

Det som ofta diskuteras är maten inom såväl skolan som för äldre. Utvecklingen i Leksand under de senaste åtta tio åren är att nu används ytterst få halvfabrikat. Maten lagas i stället vid egna kök. Liljeberg kunde avslutningsvis konstatera att kostnaderna för maten genom det har blivit lägre. Deltagarna fick också uppmaningen: ”Kom och provät. Inte alla på en gång och tala om i förväg att ni kommer.”

Årsmötet inleddes med parentation över de tio medlemmar som avlidit under 2016. Vid årsmötet ny- eller omvaldes personer i styrelsen, som nu består av ordföranden Eva Jonsson samt övriga Gunilla Lööw Östning, Elsie Mas, Urban Näsgårde, Stig Olsson, Ingegerd Angman, Bengt Borkeby, Ingvar Gustafsson och Kerstin Sjöberg.

Text & bild: Bengt Borkeby

SPF Dalarna
Publicerad 2017-03-20
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas