SPF Seniorerna Aktiv Arboga i blåsväder igen!
Landet runt | SPF Västmanland

SPF Seniorerna Aktiv Arboga i blåsväder igen!

SPF Västmanland
Publicerad 2020-08-12

Måndag 3 augusti var det åter dags att utmana blåsvädret med 38 km på cykel Hemfjärden Runt. 20 tappra seniorer samlades på Sven-Åkes uppmaning vid gamla OK/Q8, utrustade med bilar, cyklar och släpkärra, allt i detalj planerat för att undvika nära kontakter. Sven-Åke fick leverera sin cykel till Götlunda på söndagen för att få ihop puzzlet. Tur att han kan puzzla i Excel! Tre deltagare anslöt sedan i Götlunda.

I inte mindre än 12 bilar drog vi mot Ässundet för att ge oss ut på en äventyrlig seglats med Åbäket, som vi med förenade krafter lotsade över till andra sidan farleden. Efter en behaglig cykling över Ässön gav vi oss i kast med branterna vid Hjälmarbaden innan första uppsamlingen.

Efter uppförsbackar kommer nedförsbackar, så färden genom Ekeby-Almby gick lätt trots motvinden. Nu hägrade fikarasten som skulle ske vid nr 14 på kartan och som hette Östra Udden. Täten hade lite för bråttom och for förbi den rekommenderade rastplatsen så vi rastade i stället i en ekbacke i en kohage, kryddad med lantliga dofter.

Efter ett tveksamt vägval vid en Legobutik (!) vid Hjälmarsberg tog vi oss på fina cykelvägar till Naturens Hus i utsatt tid. Sven-Åke hade förbokat platser (förstås), så allt fungerade perfekt, även om coronarespekten var lite dålig.

En utsökt lunch var belöningen för den jobbiga delen av resan. Nu väntade bara nerförsbackar och medvind hemåt – nästan.

Ingen cykelresa utan incidenter. Nu hände två samtidigt. Täten orienterade fel vid Rävgången och resten, som åkte rätt, råkade ut för en punktering. Efter återsamling och punkalagning så skedde inga mer missöden, utan resan via Myrö, Rinkaby och Glanshammar gick galant och sedan återstod bara att få cykelpuzzlet att återigen gå ihop. Tack vare Myrelids släpkärra kom alla cyklar med hem. Några deltagare hade inte så bråttom utan unnade sig en glass i Götlunda på hemvägen.

En fin cykeldag på fina vägar i lagom temperatur, perfekt arrangerad var tillända. Aktiva Seniorer kan!
Text: Roland Persson
Foto: Bengt-Åke Pålsson

SPF Västmanland
Publicerad 2020-08-12

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas