SPF Seniorerna åter på Bokmässan i Göteborg
Landet runt | SPF Göteborg
Kent Segesten, mässansvarig och från Linje9 i Långedrag tillsammans med Helena Jos Person från SPF Örgryte.

SPF Seniorerna åter på Bokmässan i Göteborg

SPF Göteborg
Publicerad 2022-09-23

Under de besvärliga Covid-åren låg bokmässan i Göteborg i träda, men nu är den tillbaka med full kraft. Tillbaka är också SPF Seniorerna med en egen monter där vi presenterar vår verksamhet och skapar nya kontakter – och nya medlemmar.

En nyhet för i år är att även vi har en ”författarhörna” i montern, med tio seniora författare som presentera sin nya verk. Det är författare som börjat skriva först efter sin pensionering. Och alla är spf-medlemmar.

Mässan pågår under fyra dagar; 22 – 25 september och redan under förmiddagen den första dagen stod det klart att mässan varit mycket efterlängtad. Överallt strömmade förväntansfulla bokälskare till och fyllde snabbt gångar, torg och platserna framför de många scener, där berömda författare intervjuas och läser högt ur sina nya böcker. Ett av årets teman var förstås kriget i Ukraina, som tas upp på många olika sätt.

Att detta är den 38:e gången för Bokmässan, visar att den är stadigt förankrad i det litterära Sverige. SPF distrikt Göteborg står för allt det praktiska arbetet. Drygt 50 lokala  medlemmar ställer upp för att bemanna montern under de fyra dagarna.

Kent Segesten, Linje 9 Långedrag

SPF Göteborg
Publicerad 2022-09-23

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas