SPF Seniorerna Bjurholm gjorde teaterresa
Landet runt | SPF Västerbotten

SPF Seniorerna Bjurholm gjorde teaterresa

SPF Västerbotten
Publicerad 2024-03-04

SPF Seniorerna Bjurholm inbjöd medlemmarna till teaterresa till Örnsköldsvik i lördags. Bussen fylldes utan problem och så bar det iväg till Gnistan och farsen Skaffa mig en tenor. Men föreställningen bjuder inte på vare sig opera eller halstablett.

Istället för olika tenorvarianter fick den fullsatta salongen uppleva en rolig och fartfylld fars med paus för fika. Den nästan avsomnade Örnsköldsviks Opera hade engagerats för att ge en gästföreställning av den italienska operan Otello och man hade engagerat den världsberömde tenoren Tito Merelli.

Handlingen tilldrar sig i en svit på stans högsta hotell.  ”Skaffa mig en tenor” spelas i likhet med den verkliga operan Otello i fyra akter med handlingen utspridd under tio timmar; tidig eftermiddag, en timme före föreställningen, strax efter den succéartade föreställningen och slutligen en stund efteråt. Allt avlöper dock inte som det var tänkt. Ingredienser som ställer till det är dåliga räkor och magsjuka, försmådd kärlek, svartsjuk hustru, och oväntad död, med andra ord alla tänkbara förvecklingar. Allt i en salig blandning.

Gunilla Persson som arrangerat resan hade beställt middag på Statt innan hemresan. Att få slå sig ner i fin salong och avnjuta fläskinnerfilé, potatis, sparris och sås var en upplevelse i sig innan resan gick hemåt igen. Ett tack framfördes till Gunilla och bussens eminente chaufför Mikael Arnqvist.

Text: Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2024-03-04

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas