SPF Seniorerna Edabygden på besök i Hjo
Landet runt | SPF Värmland

SPF Seniorerna Edabygden på besök i Hjo

SPF Värmland
Publicerad 2022-09-12

Under sista veckan i augusti genomförde Edabygdens SPF-Seniorer sin traditionella höstresa som i år gick till den idylliska trästaden Hjo vid Vätterns västra strand. Med privata bilar for vi till resmålet där vi tyvärr fick dela på oss eftersom intresset att åka med var så stort. Tjugo personer härbärgerades vid Röda Stallets B&B och resterande tio i Hammarkioskens stugby.

Förmiddagarna ägnades i huvudsak åt boulespel. Här fick vi ett fantastiskt fint mottagande av föreningen Sällskapet Boule Hjo som ställde sina banor till vårt förfogande och servade oss med kaffe, smörgås, kakor, glass och dricka. Sista dagen blev det matchspel mellan de båda föreningarna. Femton tremannalag deltog i tävlingen varvid bouleklubben, trots starkt motstånd från Edabygden i rafflande matcher, lyckades erövrade de två första platserna. Vi gjorde också ett studiebesök i klubbens boulehall eftersom en sådan hall också står högst upp på vår önskelista i Eda.

Under eftermiddagarna och kvällarna stod olika besöksmål i och utanför staden på programmet. Vi gick på stadsvandring genom den pittoreska trähusbebyggelsen, på kullerstensgatorna, genom stadsparken och utmed strandpromenaden där vi slog oss ner och njöt av sjöutsikten på den berömda 265 m långa parkbänken. Trots lite problem med den digitala guiden som skulle lotsa oss var vi mycket imponerade av allt vi fick se och uppleva.

En spännande och speciell upplevelse var bisonsafari på Bisonfarmen i Gate där vi fick komma riktigt nära de mäktiga djuren som strövade fritt i det böljande landskapet. På menyn i saloonen serverades givetvis bisonburgare som var mycket annorlunda men smakrika och som sköljdes ner med ett vältempererat vin eller källarsvalt öl.

När en av våra yngre medlemmen i sällskapet fyllde år blev det kalas med sex familjepizzor och medhavda drycker samt kaffe och tårta i Röda Stallets samlingslokal. Här bjöd var och en på sig själv där det blev såväl allsång som solosång med ackompanjemang från vår egen gitarrvirtuos Kent samt mängder av roliga historier som framkallade många glada skratt.

Den sista kvällen tillbringade vi tillsammans med SPF i Hjo på hotell Bellevue där vi fick tillfälle att bekanta oss med varandra medan vi avnjöt en tunnbrödsrulle med renskav till förrätt och naturligtvis Vätternröding till huvudrätt. Här slog sig vår egen klaviaturvirtuos Pelle ner vid hotellets flygel och spelade några evergreens och Värmlandsvisan för oss.

Efter fem dagar och lika många nätter var det dags att återvända hem till Värmland. Samtliga deltagare konstaterade att det varit några fantastiskt fina sensommardagar som vi fått uppleva med solsken varje dag, god mat, vänligt bemötande, många nya trevliga bekantskaper, social gemenskap och samvaro i goda vänners lag. Vi ställde oss också samstämmigt bakom kommunens slogan I love Hjo.

Nertecknat av Anders Johansson

 

 

 

 

 

SPF Värmland
Publicerad 2022-09-12

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas