SPF Seniorerna Faluns körledare avtackad i Coronatider
Landet runt | SPF Dalarna

SPF Seniorerna Faluns körledare avtackad i Coronatider

SPF Dalarna
Publicerad 2020-10-05

Körsång, presenter, bubbel och kaffekalas var ingredienserna i det möte på Staberg då 35 sångare i Falu SPF-kör avtackade sin ledare Margareta Åberg sista onsdagen i september. Att det skulle dröja så länge innan vi fick träffas för att tacka Margareta hade vi inte kunnat föreställa oss när vi senast övade i början av mars. Som vi hade längtat att få sjunga i kör med våra vänner och att få hylla och tacka Margareta för de 12 år hon varit vår körledare!

Körens ordförande Lena Söderlund hade ordnat med allt det praktiska och dessutom skrivit en hyllningssång som vi sjöng i fyra stämmor stående i ring med armlängds avstånd. Ett särskilt tack ville basarna leverera med en känslosam sång. Lena höll ett vackert tal till både Margareta och maken Mats, som ackompanjerat oss och gjort arrangemangen till flera av de sånger vi sjungit under åren. Lena överlämnade tre böcker av paret Mandelman med odlingsråd och recept. En korg med plommon fick ge en försmak av en annan present – ett plommonträd som ska planteras i Margaretas och Mats trädgård. Sekatör och trädgårdshandskar fick Mats så att han är rustad inför planteringen. Med presentkort tackade föreningen för körens medverkan i medlemsmöten under ledning av paret Åberg.

I sitt tacktal nämnde Mats det faktum att coronarestriktionerna gjort att vi inte fått kramas. Nu delade han ut ”krambiljett” till var och en. Den berättigar oss att ge Margareta en kram och giltighetstiden är 2020-2031!

Margareta har sörjt för körens fortlevnad genom att tipsa om två kvalificerade körledare som ska ta hand om oss. Vår förhoppning är att vi ska få sjunga igen i vår älskade kör till våren.

Text Margareta Dunkars, foto Anna-Greta Wermelin

SPF Dalarna
Publicerad 2020-10-05

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas