SPF Seniorerna Kiladalen har haft månadsmöte i Tuna församlingshem
Landet runt | SPF Södermanland

SPF Seniorerna Kiladalen har haft månadsmöte i Tuna församlingshem

SPF Södermanland
Publicerad 2019-11-18

Månadsmöte den 11 november 2019

Denna grådisiga novemberdag samlades ca 100 medlemmar till månadsmöte. Catarina hälsade oss alla välkomna och speciellt fyra nya medlemmar.

Programmet denna dag handlade om framtidsfullmakt och det var Camilla Hansson, jurist på Arfvidsons begravningsbyrå som informerade oss. Grunden är en lag från 1 juli 2017.

En skriven framtidsfullmakt börjar gälla när behov uppstår. Alltså inte den dag den är underskriven utan för FRAMTIDEN. När den som är fullmaktsgivare drabbas av en sjukdom eller psykisk ohälsa som är ett varaktigt tillstånd aktiveras fullmakten. Fullmaktshavaren beslutar när framtidsfullmakten ska börja gälla. Denna person eller personer informerar berörda anhöriga och banken. Det är viktigt att alltid ha originalet som är underskrivet och bevittnat vid kontakt med banken. Framtidsfullmakten behöver inte registreras när den skrivs utan aktualiseras när fullmaktsgivaren drabbas av varaktig ohälsa. Utan en framtidsfullmakt kan den anhörige tex. Inte sälja ett hus utan då måste en god man tillsättas.

Vid en kortvarig sjukdom som inte är bestående kan en Anhörigbehörighet ordnas så att någon kan betala löpande räkningar under en kortare period.

Före kaffet som Bergshammarskommittén ordnat blev det lite pausgympa. Därefter info från Vandringsgruppen. Lista att boka jullunchen. Cirkel om digitala betalningar i vår om intresse finns. Landskapscirkeln pågår. Anmälan till Kung Blackes gycklare i Vadsbro den 26/1-2020. Påminnelse att ladda ner appen 112. Cinderellakryssning i mars.

Sångkören framförde flera trevliga melodier. Därefter lotteridragning med som vinst en karta ägg och saffran till julbaket.

Catarina avslutade dagens möte och tackade alla medlemmar som kommit.

Vid pennan: Inger Frisk.

Bild: Ingegärd Nylund

På bilden är det vår ”Allsångskör”

SPF Seniorerna Kiladalen

SPF Södermanland
Publicerad 2019-11-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas