Landet runt | SPF Västmanland

SPF seniorerna klubb 65 Hallstahammar

SPF Västmanland
Publicerad 2020-03-05

SPF seniorerna klubb 65 Hallstahammar besökte onsdagen 19 februari Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum alltså KARLSGATAN 2 i Västerås.

Vi fick en mycket inspirerande guidning av Jenny Hellberg av Bella Rune och Jonas Nobels

utställning ”Varje mirakel kräver ett offer  –  arbete utfört i Västerås.” I utställningen rör vi oss både mitt i och emellan konstverk som relaterar till Västerås industrihistoriska arv av överföring av ström. Elen ett osynligt mirakel som revolutionerat våra liv. Den är en förut-sättning  för vår digitala tillvaro. På ett diagonalt draperiet redogör konstnärerna för elektricitetens utveckling från ASEA:s grundande 1890 men också nedslag redan på 1500-talet. Mycket intressanta iakttagelser. I salen var också separata alster från konstnärerna bla

Jonas Nobels skulptur Vattenfall och Bella Runes luftburna mobila skulpturer. Som fortsätt-ning på utställningen invigs Bella Runes Portal på Karlsgatan onsdagen 15 april. Passa på då och gå dit. Efter visningen gick vi och tittade på Petra Hultmans Arbete i hemmet ett video- montage  från husmodersfilmerna från 50 och 60-talet samt utställningen Föreställningar om naturen. Sista stoppet blev på Människor och motorer inne på Länsmuseet där vi valde att  titta på film från Sörstafors pappersbruk och Surahammars bruk. En fullmatad eftermiddag.

 

Elvy Bürger

SPF Västmanland
Publicerad 2020-03-05

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas