SPF Seniorerna Köpingshus åker till spännande och nya platser
Landet runt | SPF Västmanland

SPF Seniorerna Köpingshus åker till spännande och nya platser

SPF Västmanland
Publicerad 2023-04-24

36 förväntansfulla seniorer bänkar oss i Åkerlunds buss för att åka till Högsjö tunnbinderi! I Sörmland. Första stoppet blir vid Kalklinbanans start i Forsby mot Vingåker där vi serveras kaffe med muffins. Utsikten mot kalkbrottet är imponerande, och flera av linbanekorgarna står där som monument från en gången tid.

Sedan bar det av mot Högsjö och Thorslundkagge och tunnbinderiet där. Vilken härlig berättare vi fick möta och som med inlevelse, kunskap och otrolig energi berättar om verksamheten. Hans intresse väcktes redan vid 15 års ålder och har nu en stor rörelse som levererar tunnor vida omkring. Alla var begeistrade och gillade vad de såg och hörde. Nästan inga hade hört talas om detta, men efter besöket vill vi uppmana alla att åka dit och se höra och kanske få träffa ägaren, de har öppet på lördagar under sommaren, kolla i sociala medier.

Inte nog med detta, vi fick en god lunch och på detta följde en whiskyprovning där det intressanta var hur olika whiskyn smakar där den har lagrats i svenska ekfat, men olika länge 4- 6 år,  olika storlek på tunnan, 25 – 225 liter, och hur insidan på tunnan har behandlats med eld. Gissningarna var många om Johan Thorslund var mästerlig underhållare och berättade med en glädje om hur tunnorna av svensk ek påverkar smaken på whiskyn. Det var samma sorts whisky i alla glas vi provade, men det var stor skillnad på smak och färg.

En jättefin resa som duktiga reseansvariga ordnat, de fick applåder av oss alla liksom vår chaufför som körde oss lugnt och tryggt på resan.

Barbro Broman

SPF Västmanland
Publicerad 2023-04-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas