SPF Seniorerna Mörrum igång igen!
Landet runt | SPF Blekinge

SPF Seniorerna Mörrum igång igen!

SPF Blekinge
Publicerad 2022-02-21

Månadsmötet 10 februari samlade ett trettiotal medlemmar som fick information, det nya programmet och anmälningslista för bussutflykten till östra Blekinge i maj. Vi höll fortfarande avstånd och stannade hemma när vi inte mådde bra.

Dagens föreläsare, Stephan Bengtsson levererade en mycket underhållande och intressant föreläsning med bilder om hur det är att vara ”Blekingeentreprenör i Rwanda – glädje och frustration”. Vi fick verkligen se hur stort Afrika är i förhållande till andra världsdelar. Stephan illustrerade den stora knäckfrågan, hur ska man få tillgång till rent vatten till befolkning och boskap? Vi såg bilder på små barn bärande på vattendunkar, långa vägar. Vi såg också bild på skolbarn som i sin skola, tack vare den vattenreningsutrustning som Safeman levererat, har tillgång till rent dricksvatten. Barnen orkar med skoldagen på ett bättre sätt, de kan gå i skolan och behöver inte vara hemma och bära vatten eller ligga hemma magsjuka och varje elev kan ta med sig 5 l rent vatten hem efter skoldagen. Utrustningen drivs med solenergi, något som man har gott om.

Sen följde kaffesamkväm med mycket prat, vi har en del att ta igen efter pandemiuppehåll! Under kaffet funderade många på hur vi i Sverige slösar med livmedlet rent vatten. Det är redan en kärnfråga för en stor del av befolkningen i många länder.

Lottdragning gjorde två medlemmar glada, de kommer att kunna gå på moln när de utnyttjat Himla Fötters skänkta presentkort på full fotbehandling. Föreningen har infört månadens sponsor, ett lokalt företag som skänker presentkort mot att föreningen lägger upp dem på föreningens webb, annonserar månadens sponsor i hälsningsanförande och vid lottdragning och företaget står i föreningens sponsorlista ett år med länk och kontaktuppgifter. En vinn-vinn-situation för både företag och förening.

Läs mer på SPF – Seniorerna SPF Seniorerna Mörrum

SPF Blekinge
Publicerad 2022-02-21

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas