SPF Seniorerna Nolaskogs 50 år
Landet runt | SPF Västernorrland

SPF Seniorerna Nolaskogs 50 år

SPF Västernorrland
Publicerad 2024-04-24

Det var jubileumsfest på Bruksgården i Domsjö/Örnsköldsvik lördagen den 20 april.
SPF Seniorerna Nolaskogs firade 50 år. Det var drygt hundratalet medlemmar som hörsammat inbjudan. Föreningen såg dagens ljus 1974 med ca 70 medlemmar, därefter har den vuxit till närmare 900 st.  Föreningen erbjuder medlemmar social samvaro, aktiviteter för nöje och rekreation, lärande och bildning.
Det är av stort vikt att vi ökar vårt medlemsantal! Ju flera vi blir desto större genomslagskraft får vi och kan påverka frågor som berör oss seniorer.
Dagen till ära gästades SPF Seniorerna Nolaskogs av kommunstyrelsens ordf. Anna-Britta Åkerlind samt SPF:s Västernorrlands distriktsordf. Kalevi Niemi.
Kommunstyrelsen ordf. Anna-Britta gav perspektiv på vad som var aktuellt 1974 kontra 2024.
I flera avseenden påminner många händelser varandra. Olika kriser och krig i vår omvärld avlöser varandra men Anna-Britta betonar att Örnsköldsvik befinner sig i ett bra läge idag. Både process- och tillverkningsindustrin tuffar på. Idag har vi i stort sett ingen arbetslöshet däremot är vi i behov av kompetent arbetskraft. Vi behöver bli flera i kommunen för fortsatt utveckling, vi måste alla hjälpas åt för att sätta Örnsköldsvik på kartan.
Som kommunstyrelsens ordf. upplever hon att det tar tid att ta över ett styre och få saker och ting att hända som man vill. Förändringsprocesser tar tid! En strategiplan är under utarbetande för ”hållbart åldrande i Örnsköldsvik”, man ser över kostnader, kvalitet, personal och arbetssätt. Här fattas det både personal och pengar.
Arbetet med ett Kulturhus samt Stadsdel 2030 m.m. löper på. Anna- Brittas anförande avslutades med en kortare frågestund.
Distriktsordf. Kalevi Niemi gratulerade föreningen med en present och önskade lycka till med dess utveckling. I Västernorrland finns idag 17 föreningar och ca. 6700 medlemmar. Tyvärr finns det problem i många föreningar idag med att rekrytera styrelsemedlemmar.
Från två av kommunens ”syskonföreningar” kom Nea-Maria Österlund, Anundsjö samt Per-Mattis Nyberg, Nätra. De överlämnade presenter och blommor samt uppgav att de såg fram emot ett fortsatt samarbete.


Nu var det dags för vår ordförande Leif Persson att tacka våra gäster samt hälsa alla närvarande välkomna till bords.
En trerätters middag serverades med finstämd pianomusik i bakgrunden.
När alla var mätta i magen var det dags för kvällens underhållare ”Åkes Rester” med vokalisterna Anders Olsson och Inger Grundrot. De visade prov på stor musikalitet samt att jazz är riktigt underhållande och det går bra att dansa till också. Tillfälle gavs även att sjunga med i flera av de kända låtarna.
Efter en trivsam kväll var det nu dags att packa ihop.
SPF Seniorernas Nolaskogs ordf. Leif Persson tackade alla medverkande för en riktigt trevlig kväll med fin samvaro. Väl mött på kommande aktiviteter!

Vid pennan
Monica Sjöblom

Bildtexter

Bild 1 (orkestern)

Kvällens underhållare ”Åkes Rester” gladde oss både med finstämd pianomusik, samt avbrott för en och annan snapsvisa under middagen. Därefter fick vi lyssna och dansa till medryckande gladjazz och ”evergreens”.

Bild 2 (L. Persson, Nea- Maria, Per Mattis)

SPF Seniorernas ordf. Leif Persson tar emot hyllningarna från ”syskonföreningarna” Anundsjö, Nea-Maria Österlund samt Nätra Per-Mattis Nyberg.

Bild 3 (Anna-Britta)

Kommunstyrelsens ordförande Anna-Britta Åkerlind ger en lägesbeskrivning för Örnsköldsviks kommun samt vikten av att få en lösning på ”förbifart Örnsköldsvik”.

SPF Västernorrland
Publicerad 2024-04-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas