SPF Seniorerna Östergötland
Landet runt | SPF Östergötland

SPF Seniorerna Östergötland

SPF Östergötland
Publicerad 2022-07-06

Tillsammans – mindre ensam

SPF Seniorerna arbetar för att lindra ofrivillig ensamhet och isolering bland äldre.
Inom SPF Seniorerna är frågan om att motverka ofrivillig ensamhet och isolering bland äldre viktig. Vi tar ett samlat grepp kring den under rubriken Tillsammans – mindre ensam.

Stiftsgården Vårdnäs

SPF Seniorerna Östergötland erbjuder sina medlemmar några dagars sommarvistelse på Stiftsgården Vårdnäs, Brokind. Vistelsen spänner över fem dagar, 1-5 augusti, med fyra övernattningar. Anläggningen är handikappanpassad och helpension samt enkelrum med toalett och dusch erbjuds. Vi kommer att ha en del aktiviteter såsom tipspromenader, boule, bad i sjön Stora Rängen, föreläsningar och lättsam underhållning. Deltagarna förväntas själva ordna med transporter fram och tillbaka. Antalet deltagare är av förklarliga skäl mycket begränsat och riktar sig till dig som känner dig ensam eller isolerad.

Det kommer att bli ett 30-tal medlemmar från i stort sett hela Östergötlands SPF-föreningar som spenderar en innehållsrik vecka på Stiftsgården Vårdnäs straxt söder om Linköping.  För många är detta ett uppskattat sätt att komma från sin ensamhet och isolering och få umgås samt kanske hitta nya vänner.

Det är första gången som Östgötadistriktet står som värd för denna aktivitet men tanken är att efter en utvärdering i höst eventuellt starta planeringen för 2023.

Text & Bild: Lars Johansson

SPF Östergötland
Publicerad 2022-07-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas