Landet runt | SPF Södermanland

SPF Seniorerna Oxelösund visar klassiska filmer

SPF Södermanland
Publicerad 2016-03-07

När vi flyttade in i en ny fräsch föreningslokal 2014 kom vi på idén att vi skulle pröva att visa klassiska filmer i lokalen. Med viss tvekan och darr i knäna beslöt styrelsen att föreningen skulle investera c:a 20.000 kr i en bra anläggning, satte priset till 20 kr per besökare och bestämde att vi skulle ta en paus mitt i filmerna (som i unga tider när biomaskinisten bytte rulle) så att besökarna skulle kunna sträcka på benen och köpa en kopp kaffe.

Vi upptäckte att det finns ett stort utbud av filmer från 1940-1980 att välja bland och vi ser till att blanda äventyr, romantik, drama, komedi och musikal. Vad sägs om Rififi, Hon dansade en sommar, Gudfadern, Singin´ in the rain, För en handfull dollar, Härifrån till evigheten?

Vi får plats med 40 stolar i lokalen och visar 6 filmer på våren och 6 filmer på hösten, varje film visas 2 gånger. Fyra biografvaktmästare turas om att möblera, köra DVD-film, sköta kassan och, med god hjälp av fler medlemmar, servera kaffe. Inför varje visning berättar vaktmästarna om filmerna, skådespelarna, recensionerna och annat som kan vara av intresse.

Filmkvällarna har kommit att bli mycket uppskattade bland medlemmarna, under 2015 hade vi 600 besökare. Vi har laddat med filmer för flera år framöver och styrelsen är inte darrig längre, investeringen ger nu ett ekonomiskt överskott.
Thor Sagfors
SPF Seniorerna Oxelösund

SPF Södermanland
Publicerad 2016-03-07
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas