SPF Seniorerna Vattudalen
Landet runt | SPF Jämtland
Ordf. Sola Mårtensson hälsar välkommen till Grenslåt: Lars Håkan Eriksson, Björnar Holand, Jan Totland och Birger Håpnes.

SPF Seniorerna Vattudalen

SPF Jämtland
Publicerad 2016-10-31

Ja, vilken dag det blev den 25 oktober då SPF Seniorerna Vattudalen hade sin månadsträff. 170 pensionärer var samlade i Virveln på Folkets Hus i Strömsund. Till det här mötet var SPF seniorerna Utrikes inbjudna och många hade hörsammat inbjudan i bägge föreningarna.

Redan från början var det glatt och trevligt tack vare de glada musikanterna i Grenslåt. Grenslåt består av Lars Håkan Eriksson från Norderåsen, på fiol och gitarr samt hans norska spelkompisar Björnar Holand, dragspel, Jan Totland, gitarr och Birger Håpnes, bas. Deras repertoar var stor och sträckte sig från traditionella folkmusik ända till dagens dansbandsmusik. Lars Håkan har växt upp med Bröderna Lindqvists musik och vill nu fortsätta i deras anda även Ludgo Pelle har varit en förebild. Gruppens spelstil väckte glada känslor hos åhörarna genom deras nyanserade samspel och kraft i de taktfasta låtarna.

Det var inte bara glad musik som bjöds på under eftermiddagen, utan även en god middag intogs också.

Efter detta var det Melker Kjellgrens tur att inta scenen. Han läste ur ångemanlänningen Nicke Sjödins stora boksamling, som han för övrigt är släkt med. Melker är född i Rossön. Han inledde med att han inte skulle läsa så fort, för det kunde ju vara någon som hörde sakta. Hans framträdande utlöste många skratt i lokalen. Mycket duktig på ångemanländska.

Även en annan dialektskrivande person var närvarande på mötet, nämligen Stefan Lundin från Hammerdal. Ordförande Sola Mårtensson uppmärksammade honom för det pris han har fått av Jamtamot till minne av professor Zetterström, för sin bok ”Je vaks opp på Kvarnbränna”.

Sedan var dags för kaffe och kaka och det smakade verkligen gott.

Innan mötet avslutades berättade Sola om vad aktiviteter som pågått under sommaren och pågår nu under hösten. Den 6 oktober fick medlemmarna följa med på en hemlig utfärd med Strömsunds Cruisingklubb. Efter många kringelkrokar landade gruppen i Tullingsås, där det var framdukat en superb middag som SPF blev bjudna på. En riktigt trevlig kväll.

Ett stort antal medlemmar deltar i simning, sittgympa, linedance och körsång.

42 personer har cyklat under sommaren till de uppsatta brevlådorna och gjort 856 besök. Brevlådan efter Bredkälenvägen märktes särskilt, för där har det varit några som till och med skrivit verser i boken som finns där. Även en godisbruk har funnits i lådan.

Många bevis på hur aktiva SPF-medlemmarna är.

Nästa träff blir den 22 novmber. Då blir det information om flyktingverksamheten och besök av guldklavevinnaren Andreas Klar som tolkar Christer Sjögren med flera.

Till sist tackade ordföranden alla som medverkat vid mötet.

 

SPF Jämtland
Publicerad 2016-10-31

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas