SPF-Seniorernas galakväll i Åmotfors
Landet runt | SPF Uppsala

SPF-Seniorernas galakväll i Åmotfors

SPF Uppsala
Publicerad 2021-11-18

Edabygdens SPF-Seniorer förgyllde och lyste upp novembermörkret med att anordna en galakväll med musikalen Fantomen på Operan i Åmotfors Folkets Hus med inbjudna gäster från Jössebygden.

Kvällen inleddes med samling i foajén där det minglades med bubblande glas på den utrullade röda mattan där paparazzofotografen också smög runt med sin kamera bland de festklädda gästerna.

Sedan var det dags att ta plats i biosalongen för att avnjuta den engelska versionen av THE PHANTOM OF THE OPERA. Det vi fick se var jubileumsföreställningen av Fantomen, som efter 25 år gått för utsålda hus, från Royal Albert Hall i London. Här bjöds det på ett mäktigt skådespel med sång och musik inramad av fantastisk dekor, dräkter och rekvisita där inget fattades.

I pausen mellan första och andra akten serverades i restaurangen en laxcheesecake med räkor som förrätt och till huvudrätt kycklingfilé i dragonsås med potatisgratäng, gratinerad tomat och grönt. Härtill serverades efter gästernas egna önskemål rött eller vitt vin med eller utan alkohol.

Efter andra aktens slut följdes en extraordinär och storslagen final eftersom det var jubileum med tal av Andrew Lloyd Webber. Sarah Brightman och andra aktörer, bl.a. Peter Jöback, som under åren spelat Fantomen avslutade föreställningen med sina fantastiska röster där de framförde de mest uppskattade melodierna från musikalen.

Kvällen avslutades med kaffe och tårta i restaurangen där Ann-Marie Netzell korades till galans tjusigaste klädda dam och Gösta Frödin utsågs till den elegantaste herren.

Nedtecknat av
Anders Johansson

 

SPF Uppsala
Publicerad 2021-11-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas