Stora och små myste tillsammans på julfesten
Landet runt | SPF Kalmar

Stora och små myste tillsammans på julfesten

SPF Kalmar
Publicerad 2023-01-23

14 januari var det julfest för stora och små i Allaktivitetshuset. Arrangörer var SPF Seniorerna och Förvaltningsföreningen Norra Möre Allaktivitetshus Rockneby.

Lokalen var pyntad med girlanger och tomtar. Granen lyste ikapp med ljusen på borden. På buffébordet fanns bullar, pepparkakor, frukt och godis. Allt var klappat och klart för en mysig stund. Och det blev det!

Ett hundratal personer kom, därav 36 barn! Kalmar dragspelsklubb spelade upp till dansen och lekarna runt granen. Det blev snabbt två ringar och de som inte gick upp sjöng med i de kända julsångerna. Där fanns tre små gummor från Nora, rävar som raskade över isen och prästens lilla kråka som slank ner i diket.

Kommer inte Tomten snart undrade de små? Jodå, han kom klädd i sin röda rock och långa vita skägg. Han hade en käpp i handen, för han var så trött efter alla julbestyr. Några barn var lite blyga och därför tveksamma när de skulle hämta sina påsar, men det gick så bra. Tomten hade med sig godispåsar till alla, för han är ju så snäll.

Så var det dags för långdansen med Tomten i täten och tills sist skickades flera raketer upp i luften. Alla tackade och önskade att han kommer tillbaka nästa år!

SPF Kalmar
Publicerad 2023-01-23

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas